ТРК «Ірта» піймали на ретрансляції російського «Первого канала»

23 Квітня 2009
24970
23 Квітня 2009
09:34

ТРК «Ірта» піймали на ретрансляції російського «Первого канала»

24970
ТРК «Ірта» піймали на ретрансляції російського «Первого канала»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 22 квітня розглянула результати перевірки луганської телекомпанії «Ірта», що її пов'язують з народним депутатом Володимиром Ландиком (Партія регіонів). Як зафіксувала перевірка, в ефірі замість програм ТРК «Ірта» транслювалися програми російського «Первого канала». 

 

Згідно з поясненням представників компанії, причиною ретрансляції стали форсмажорні обставини, а саме буревій, що спричинив пошкодження реле на  передавальному обладнанні у Сєвєродонецьку.

 

«Ми передавали той сигнал, який був технічно  доступним», - пояснював ситуацію, що склалася, представник компанії. Компанія надала усі підтверджувальні документи щодо погодних умов.

 

Однак Нацраді видався підозрілим той факт, що в газеті «Северодонецкий вестник» було надруковано програму «Ірти», яка фактично була в той день в ефірі (тобто ретрансляція «Первого канала»), і яку компанія пояснює форсмажорними обставинами. Відтак регуляторний орган прийняв рішення провести ще одну перевірку, щоб остаточно підтвердити або заперечити факт ретрансляції російського мовника в ефірі «Ірти».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24970
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
$
5483 дн. тому
Да они уже много лет показывают ОРТ, по всей Луганской области, и все знают.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду