Польська RMF хоче продати українську мережу Radio 4U?

7 Серпня 2009
18850
7 Серпня 2009
12:40

Польська RMF хоче продати українську мережу Radio 4U?

18850
Польська RMF хоче продати українську мережу Radio 4U?

Одна з найбільших польських радіогруп, RMF, має намір продати свій бізнес в Україні. Про це повідомляє інтернет-видання «Вголос» із посиланням на польську Gazeta Wyborcza.

 

Нагадаємо, що польська медіагрупа RMF придбала у 2005 році львівське «РадіоМан». У 2007-му відбулася купівля «Радіо Тернопіль». Згодом RMF стала власницею ще двох локальних станцій в Івано-Франківську та Нововолинську. Від лютого 2009 року всі чотири радіостанції виходять в ефір під брендом Radio 4U.

 

Неофіційні джерела розповіли Gazeta Wyborcza, що власники незадоволені фінансовими результатами українських радіостанцій. Ситуація ускладнилася через економічну кризу, під час котрої ринок реклами впав. Gazeta Wyborcza зазначає, що німецька група Bauer Media Group, котра за посередництвом компанії Broker FM є власником RMF, планує знайти покупця на українські радіостанції наприкінці цього року або в першому кварталі 2010 року.

 

Колишній президент Broker FM Марек Дворак у розмові з Gazeta Wyborcza зазначив, що інвестиції в український ринок становили близько 2 млн доларів. Станції мали вийти на рентабельність до кінця цього року, але через кризу цих планів досягти не вдалося.

 

Джерела ТК, наближені до Radio 4U, повідомляють, що процес пошуку нових власників для мережі триває вже близько двох місяців. Проте у львівському офісі Radio 4U інформацію не підтвердили. Краківський офіс RMF також не підтверджує цю інформацію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18850
Читайте також
12.08.2009 14:20
Кирило Булкін, для «Детектор медіа»
22 934
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
digitalif
5327 дн. тому
http://schpop.livejournal.com/256473.html
Lilya
5329 дн. тому
Вже продали.
Sanio
5371 дн. тому
Та на 4U зараз критична ситуація з фінансами, реклами мінімум, коштів вже не вистачає на покриття поточних витрат і зарплати працівникам. Якщо ще ТОВ "Радіо Тернопіль", що є мережевою частиною 4U ще покриває витрати на трансляцію самостійно, то ТОВ "ТРК "МАН" змушене щомісяця дофінансовуватися інвесторами - жодних прибутків інвесторам проект наразі не дає. Ніхто не виключає, що невдовзі, якщо ситуація на ринку не покращиться, замість 4U ми почуємо "Перець ФМ".
Znavets'
5372 дн. тому
Не треба чекати на швидкі гроші! Вклали мільйони доларів і хотіли відробити їх за кілька місяців. Все в них добре. Вийшли на планові показники, просто інвестори хочуть більшого, ніж можна отримати!
Vasyl
5378 дн. тому
І що б там не казали, РадіоМАН було кращим за ФоЮ. Тепер, дійсно, понабирали журналістів з дитячими голосами. Слухати неможливо. Та я і не слухаю.
DozorIk
5381 дн. тому
До Sasha_plus... Зрештою на то вони і люди, а не машини - можуть помилятися:-)) На МАНі були і ще гірші помилки, просто Ви їх не хотіли помічати))) Ви напевно просто до цього часу не можете пережити, що у таких як ви забрали забавку під назвою радіоМАН - "псевдо елітне радіо для тих, хто думає, що він належить до еліти...". Впевнений - якщо його поміняли на 4Ю - значить воно працювало не так як слід і не окупалося. А щодо блоків, то у Тернополі я чув рекламу для Тернополя, у Франківську - франківську... У них дійсно все буде добре))) Головне щоб в хороші руки віддали, бажано іноземні))) а то у наших власників переважно руки не з того місця ростуть, особливо коли вони думають, що вміють робити радіо чи телебачення:-)))) УСІМ працівникам вітання!!! Тримаю за вас кулаки)))))
Sasha_plus
5382 дн. тому
Який жах, поверніть МАН, звільніть менеджмент і не очікуйте швидкого прибутку. У вас все буде добре. Сьогодні зранку слухав 4U: репортаж Анні Спіциної про пологи з мовними помилками! Такого на МАН ніколи не було. За весь цей час так і не спромоглися розділити блоки реклами на регіональні та мережеві!
dsdario
5382 дн. тому
а хто це Radio 4U?
stefanija
5382 дн. тому
наскільки я зрозуміла, змінюється тільки власник, це ж не означає зміну формату?... хоча у кожного власника свої каракулі в голові. сподіваюся 4Uзалишиться таким же ж милим яким є зараз!
satyr
5382 дн. тому
готуйтесь, львів"яни, слухати якесь чергове бридке радіоалла чи шансон... radiozkryjivky RULEZ!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду