Розпочалося створення локальної версії російського телеканалу TVCi

20 Травня 2009
22864
20 Травня 2009
18:29

Розпочалося створення локальної версії російського телеканалу TVCi

22864
Розпочалося створення локальної версії  російського телеканалу TVCi

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 20 травня зареєструвала донецьке ТОВ «Вертикаль-ТВ» як суб'єкта інформаційної діяльності, що має намір займатися дистрибуцією телеканалів. У списку «Вертикалі» лише один телеканал - російський «ТВ-Центр».

 

На брифінгу член Нацради Тетяна Лебедєва прокоментувала це рішення як перший крок до створення локальної версії російського телеканалу TVCi. Також вона зазначила, що Нацрада має і відповідний лист від російського мовника, і картку на перегляд програм телеканалу, тож регуляторний орган нині детально вивчає питання легітимізації TVCi в Україні.

 

Як раніше повідомляла «Детектор медіа», «Вертикаль-ТВ» підписало угоду з російським телеканалом «ТВ-Центр» на розповсюдження «окремих програм TVCі» у кабельних мережах України. Проте 25 березня Нацрада залишила заяву «Вертикаль-ТВ» про видачу ліцензії на мовлення без розгляду, спираючись на висновки своїх управлінь. Зокрема, управління контролю та моніторингу зазначило, що обсяг української мови та національного продукту не відповідає вимогам законодавства України, і попросило вказати виробника іноземних інформаційних програм. Водночас управління науково-технічного і частотного розвитку поцікавилося: «Навіщо потрібна ліцензія Нацради України, якщо трансляція здійснюється з Москви (РФ)?» і «Українська версія - в чому? Мова - 91,7% - російська?», а також разом з ліцензійно-реєстраційним управлінням вказало на те, що оператор телекомунікацій має бути резидентом України, а не Росії.

 

«"Вертикаль-ТВ" подавала заявку на регистрацию с целью доказать, что канал "ТВ-Центр" легитимен в Украине. На мой взгляд, этим решением Нацсовет признал это», - каже Василь Аніпченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22864
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Веддаарди
5455 дн. тому
Вот так проходит "адаптация" российских каналов под украинское "законодательство". А как Курус убедительно говорил: не в русском языке дело, не требуется русские каналы на украинский переводить, надо просто создать лицо на Украине... И вот, пожалуйста: регистрируешь - и получаешь "обсяг української мови та національного продукту не відповідає вимогам законодавства України"! Так что для "адаптации" русского канала надо наполнить его украинским языком. Спутник - forever!
Vit
5456 дн. тому
Более злобного по отношению к Украине канала, чем «ТВ-Центр», даже в России найти трудно!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду