Профільна комісія Київради погодилася з підпорядкуванням столичних комунальних ЗМІ головному управлінню з питань взаємодії зі ЗМІ

16 Червня 2009
9659
16 Червня 2009
14:11

Профільна комісія Київради погодилася з підпорядкуванням столичних комунальних ЗМІ головному управлінню з питань взаємодії зі ЗМІ

9659
Профільна комісія Київради погодилася з підпорядкуванням столичних комунальних ЗМІ головному управлінню з питань взаємодії зі ЗМІ

Комісія з питань місцевого самоврядування, регіональних, міжнародних зв'язків та інформаційної політики на своєму засіданні, яке відбулося 16 червня 2009 року, затвердила зміни до положення «Про Головне управління з питань взаємодії зі ЗМІ та зв'язків з громадськістю», про це «Детектор медіа» розповів депутат Київради, заступник голови комісії Юрій Дмитрук. «Одним із пунктів зазначено, що головному управлінню підпорядковано газети "Хрещатик", "Українська столиця", "Вечірній Київ", ТРК "Київ" і радіостанцію "Голос Києва". Раніше цього в положенні не було. Ми розуміємо, що не можна втручатися в редакційну політику, але разом із тим гроші виділяються з бюджету на це управління, тому воно й повинно контролювати роботу столичних комунальних ЗМІ», - сказав Юрій Дмитрук, передбачаючи, що ці зміни буде затверджено на найближчій сесії.

 

Стара редакція положення не повністю відповідала чинному законодавству, тому нині, як пояснив ТК юрист головного управління, підготовлено нову редакцію положення. Згідно з цим проектом, комунальні ЗМІ підпорядковано ГУ з питань взаємодії зі ЗМІ та зв'язків з громадськістю, зокрема в таких питаннях, як погодження проектів статутів, пропозиції щодо створення, ліквідації та реорганізації чи зміни напрямків діяльності, координації їхніх зовнішніх зв'язків, сприяння зміцненню матеріально-технічної бази комунальних ЗМІ, вдосконалення господарського механізму їхньої діяльності, забезпечення ефективності використання бюджетних коштів, забезпечення виконання державного й регіонального замовлення на випуск інформаційної й видавничої продукції, контролю за дотриманням галузевого законодавства, забезпечення звітності, погодження штатних розписів, розмірів премій, надбавок, нарахування гонорарів тощо.

 

За словами Юрія Дмитрука, на засіданні комісії також ішлося про проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників ЗМІ Київської міської ради. Нагадаємо, що рішення від 23 квітня 2009 року Леонід Черновецький ще не підписав. Пан Дмитрук зауважує: якщо найближчими днями київський міський голова не підпише рішення про проведення конкурсу, депутати матимуть кілька варіантів дій. «У зв'язку з тим, що за це рішення голосували практично всі фракції, у нас є можливість на пленарному засіданні відмовитися від прийняття будь-яких рішень, поки не буде підписано це рішення. Механізм впливу є, підтримка всіх фракцій є, тому я думаю, що це рішення буде підписано», - каже Юрій Дмитрук.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9659
Читайте також
12.06.2009 16:22
Надія Вірна, Інститут масової інформації
22 619
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ой-йой...
5429 дн. тому
Замість роздержавлення...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду