Черновецький заплатив 5-му каналу два мільйони? (ОНОВЛЕНО)

23 Лютого 2010
23390
23 Лютого 2010
12:09

Черновецький заплатив 5-му каналу два мільйони? (ОНОВЛЕНО)

23390
Черновецький заплатив 5-му каналу два мільйони? (ОНОВЛЕНО)

Київська мерія заплатила телеканалу Петра Порошенка за висвітлення своєї діяльності. ТОВ «Телерадіокомпанія «Експрес-Інформ» (5 канал) отримала 1,92 млн грн, повідомляє інтернет-видання proUA.  

 

Відповідний тендер був проведений 5 червня 2009 року Головним управлінням з питань взаємодії з засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю КМДА. Про це proUA повідомили в Мінекономіки.

 

Як відомо, останнім часом столичні новини на 5-му каналі виходять в окремому інформаційному блоці.

 

У 2006 році мер Києва Леонід Черновецький скаржився, що 5 канал разом з «1+1» показують про нього неправду і «заказуху».

 

«Этим страдают 5 канал и «1+1». Там идет чистая «заказуха», показывается неправда. Я не знаю, кто за это платит», - казав мер, відмічаючи відсутність претензій до Петра Порошенка.

 

«Не думаю, что Порошенко что-то против меня заказывает. Но это могут делать за его спиной», - говорив пан Черновецький.

 

У коментарях ТК шеф-редактор 5-го каналу Володимир Мжельський підкреслив, що коментувати озвучену proUA цифру він не може і назвав ці дані «трошки сумбурними»:

 

«Інформація щодо того, що Черновецький заплатив 5-му каналу два мільйони виглядає трошки сумбурно... Далі в тексті ми бачимо "Київська мерія заплатила каналу Петра Порошенка за висвітлення..." Все-таки пан Порошенко - один з інвесторів, і вішати на нього якісь собаки від Черновецького я би не радив». 

 

Також Володимир Мжельський сказав, що не може коментувати інформацію щодо того, що 5 канал співпрацює з КМДА.

 

Однак підкреслив, що канал продовжує інформувати про діяльність пана Черновецького, як і інших представників влади.  

 

«На даний момент ми так  само висвітлюємо певні речі, які чинить пан Черновецький, але це не означає, що у такий спосіб проплати та за таку суму грошей він купив позитивну інформацію від нашого каналу», - наголосив пан Мжельський.  
 

Як пише proUA, новообраний мер виказував бажання до об'єктивного висвітлення його діяльності. У 2006 році Черновецький він заявляв, що не хоче, щоб його діяльність висвітлювали «так, чтобы нимб появлялся».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23390
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду