У 2008 році КМДА недодала муніципальним медіа 60% грошей

12 Травня 2009
7483
12 Травня 2009
18:09

У 2008 році КМДА недодала муніципальним медіа 60% грошей

7483
У 2008 році КМДА недодала муніципальним медіа 60% грошей

Відповідальність щодо невиплати зарплатні журналістам так званого Київського медіахолдингу - неформального об'єднання комунальних і приватних медіа, підконтрольних Леоніду Черновецькому, - лежить на Головному управлінні з питань взаємодії зі ЗМІ та зв'язків з громадськістю Київської міської державної адміністрації. «2008 року недофінансування КМХ становило приблизно 60% і така практика є традиційною для Головного управління КМДА по взаємодії зі ЗМІ з жовтня минулого року», - таку заяву розповсюдила прес-служба Київського медіахолдингу у відповідь на коментар Головного фінансового управління Київської міської державної адміністрації, яке повідомило, що станом на 30 квітня з міського бюджету міста Києва всім редакціям комунальних ЗМІ в повному обсязі профінансовано видатки на виплату заробітної плати з нарахуваннями за березень 2009 року.

 

«Зарплата кожного державного службовця складається з декількох частин: премій, гонорарів, матеріальної допомоги, відпускних, доплат за інтенсивність та за ранг і, власне, самої ставки. З метою уникнення кримінальної відповідальності Головне управління по взаємодії зі ЗМІ КМДА оплатило журналістам засобів масової інформації Київського медіа холдингу виключно «голу» ставку, яка в середньому склала 600 гривень на одного журналіста, проте інші складові зарплатні так і залишилися непрофінансованими Головним управлінням КМДА», - повідомив ТК Петро Щербина, керівник відділу зовнішніх комунікацій умовного Київського медіахолдингу.

 

Як раніше повідомляла ТК, у столичних муніципальних засобах масової інформації деякі журналісти вже четвертий місяць не отримують зарплати.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7483
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
OBI-Consulting.eu
5464 дн. тому
Наша компаныя проводить вже 3 рік дослідження виконання та фінансування медійних програм на регіональному рівні. У 2006 та 2007 роках подібні прогрми в областях фінансувалися так само як і в Києві, виконуються на 40-70 відсотків. Фактично сесія виділяє 1 млн., на кінець року на програму виділяється 700 тис. Стан виконання більше 60 регіональних медійних (інформаційних) програм в областях наразі триває. Зрозуміло, що і ефективність таких програм взагалі складно піддається оцінюванню ефективності. А те якими шляхами (бюджетними кодами) ці програми класифікуються, і в решті фінансуються взагалі - мозаїка (від коштів передбачених на апарат ОДА до ... загалом нарахували поки що 12 способів.. Щасти Вам, Киянє..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду