Нацрада проведе службове розслідування адекватності перевірки «Радіо Алла»

17 Червня 2009
24263
17 Червня 2009
16:52

Нацрада проведе службове розслідування адекватності перевірки «Радіо Алла»

24263
Нацрада проведе службове розслідування адекватності перевірки «Радіо Алла»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення знову перенесла розгляд питання перевірки «Радіо Алла». Офіційна мотивація - у зв'язку з неготовністю питання. Як підтвердив виконувач обов'язків голови Нацради Андрій Мирошніченко, наразі триває службове розслідування адекватності здійсненої перевірки.

 

На брифінгу пан Мирошніченко пояснив, що нині є два варіанти проекту рішення щодо перевірки по «Радіо Алла». Один - взяти результати перевірки до відома. Ситуацію навколо другого розтлумачив член Нацради Ігор Курус: «Я був ініціатором переносу цього питання. У мене виникла підозра, чи відповідала діяльність перевіряльників рішенням Нацради».

 

Як відомо, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 8 квітня дозволила «Радіо One» змінити позивний на «Радіо Алла» та внести зміни в програмну концепцію: станція зменшила обсяг власного мовлення з 12 годин на добу до 6 годин, а частку української мови - зі 100% до «не менше 75%». Конфлікт під час голосування з цього питання став приводом до того, що у відставку подали Віталій Шевченко, голова Нацради, та його перший заступник Ігор Курус. 21 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за наполяганням члена Нацради Ігоря Куруса призначила позапланову перевірку телерадіокомпаній, об'єднаних мовленням під логотипом «Радіо Алла».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24263
Читайте також
09.06.2009 13:23
Олександр Павлов, Володимир Медяний, dw-world.de
27 200
22.04.2009 17:10
Андрій Кулаков, «Українська правда»
18 851
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sasha_plus
5427 дн. тому
Ожидаем радио "Вася" и "Петя".
Sasha_plus
5427 дн. тому
Лучше радио "София"
Космополит
5427 дн. тому
Вот если бы было "Радио Оксана", все было бы нормально!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду