ТРК «Люкс» відмовилася від УКХ-частоти в Києві, змінила засновників і програмну концепцію

4 Червня 2009
19154
4 Червня 2009
07:27

ТРК «Люкс» відмовилася від УКХ-частоти в Києві, змінила засновників і програмну концепцію

19154
ТРК «Люкс» відмовилася від УКХ-частоти в Києві, змінила засновників і програмну концепцію

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 3 червня внесла зміни до низки ліцензій ТРК «Люкс» (радіо «Люкс ФМ» і канал «24») у зв'язку зі зміною власників і програмної концепції.

 

Зокрема, у програмній концепції радіостанції «Люкс ФМ» відбувся поділ музично-розважальних програм на музичну підбірку і розважальні програми. «Ми приводимо програмну концепцію у відповідність до рекомендацій Національної ради», – пояснив на засіданні генеральний директор компанії Роман Андрейко. Що ж до зміни власників, зафіксованої Нацрадою 3 червня в радіоліцензіях і супутниковій ліцензії, а 20 травня – в телевізійних ефірних ліцензіях ТРК «Люкс», пан Андрейко сказав «Телекритиці», що йдеться про реструктуризацію: зі складу засновників вийшла одна фізична особа, яка володіла незначним пакетом акцій.

 

Водночас ТРК «Люкс» відмовилася від УКХ-частоти 69,68 МГц у Києві та області (20 годин мовлення на добу) (у Києві для мовлення «Люкс ФМ» у компанії залишається FM-частота 103,1 МГц). «Були технічні проблеми з обслуговуванням цієї частоти. Крім цього, ми вирішили, що тепер комерційно недоцільно використовувати її, оскільки вона не впливає на рейтинг», – пояснив Роман Андрейко. «Ви усвідомлюєте, що порушуєте конституційне право навіть одного громадянина?» – поцікавився Віктор Понеділко, на що пан Андрейко відповів, що в разі надходження скарг від слухачів компанія готова переглянути позицію, але наразі він погоджується з тим, щоб цю частоту виставили на конкурс. При цьому компанія не відмовилася від УКХ-частоти 67,82 МГц у Льовові, маючи там також FM-частоту 104,7 МГц.

 

Крім програмної концепції і власників, у телерадіокомпанії змінилося розташування передавачів в Івано-Франківську, Тернополі, Черкасах, Луцьку, Хмельницькому, Севастополі, Полтаві та Кіровограді, однак це не вплинуло на географічне покриття радіостанції.

 

За всі зміни до ліцензій ТРК «Люкс» має сплатити мінімальний ліцензійний збір. Єдину значну суму – за збільшення потужності передавача зі 100 Вт до 1 кВт у селищі Ханжонковому Донецької області – компанія сплатить понад 350 тисяч гривень.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19154
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
sergio
5449 дн. тому
а навіщо збільшувати потужність у Ханжонкові , якщо зі вчорашнього дня замість місцевого радіо "Фокус" "йде" київське Люкс Фм у Краматорську та Торезі(поруч з Донецьком)?
Ivan
5449 дн. тому
У Львові ТРК "Люкс" частоту 67,82 МГц вже теж давно не використовую - радіо мовчить на ній ще з 2004 чи 2005-го року. Варто було б теж від неї відмовитися, якщо п. Андрейко не бачить перспективи у мовленні в УКХ-діапазоні.
paVlo
5449 дн. тому
Зміни це добре, але не хотілось би щоб львівське Люкс переформатувалось під Київське. У Львові на 104,7 російська попса не звучить...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду