detector.media
17.06.2009 18:16
Нацрада вважає, що штрафувати державні телекомпанії треба нарівні з недержавними

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 17 червня погодила проект постанови Кабінету Міністрів України «Про стягнення з телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги штрафу у разі порушення ними вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення"», внісши до нього лише зауваження щодо того, що штрафи мають однаковою мірою застосовуватися як до недержавних телерадіоорганізацій, так і до державних компаній.

 

«Ми торік підготували проект постанови на громадське обговорення і надіслали його до Кабінету Міністрів. Нам документ повернувся з рекомендацією від Держтелерадіо, щодо того, що мають бути пільгові умови для державних ТРО. Але згідно з законом, усі форми власності є рівними перед законом», - наголосив член Нацради Ігор Курус.   

 

До того ж, за словами пана Куруса, державні ТРО і так матимуть преференції, оскільки штраф становить 25 % від суми ліцензійного збору, а державні компанії при сплаті ліцензійного збору мають знижку 90%.

 

«Моє особисте переконання: державні компанії не повинні мати взагалі ніяких преференцій, оскільки це є прямим порушенням закону. Тобто ні преференцій під час проведення конкурсів, ні знижку при сплаті ліцензійного збору», - пояснив свою власну мотивацію під час голосування виконувач обов'язків голови Нацради Андрій Мирошніченко.

 

Проте, на думку галузевих громадських організацій, проект постанови містить багато неузгоджень. Уже підготовлено звернення до Президента з проханням ветувати цю постанову у разі, якщо її бути ухвалено. Звернення має бути опубліковано днями.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY