Північноірландська журналістка бореться за захист джерел інформації

16 Червня 2009
27790
16 Червня 2009
16:09

Північноірландська журналістка бореться за захист джерел інформації

27790
Північноірландська журналістка бореться за захист джерел інформації

У Північній Ірландії суд вимагає від головного редактора дублінської газети Sunday Tribune Сюзанни Брін надати всі матеріали, що лягли в основу її статті про вбивство двох британських солдатів, повідомляє Київська незалежна медіа-профспілка.  

 

Якщо вона цього не зробить - її посадять за ґрати.

 

На Сюзанну Брін вийшла опозиційна Ірландська республіканська армія, яка взяла на себе відповідальність за вбивство солдатів у березні. Незабаром журналістка взяла інтерв' ю у представника угруповання. Його ім'я і вимагає назвати поліцейська служба Північної Ірландії.

 

Журналістка сказала суду, що їй погрожували помстою, якщо вона виконає вимоги поліції. Також опиняються під загрозою права людей у Північній Ірландії, які надали інформацію, але вони воліли б не світитися.   

 

Суд також поінформували про попередні випадки насильства щодо журналістів та медіаорганізацій, які сталися внаслідок їхньої співпраці з поліцією у відповідь на поліційні запити. 

 

Генеральний секретар Міжнародної федерації журналістві Айдан Вайт вважає, що «захист джерел інформації є основою незалежної журналістки».

 

З 26 травня у Белфасті, Дубліні та Лондоні розпочнуться акції журналістів на захист колеги. Детальніше англійською на сайті . Щоб підписатися під петицією, слід зайти на посилання, вказавши латиницею ім'я, прізвище, електронну адресу, місто та країну. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27790
Читайте також
19.06.2009 10:39
Анна Голубева, OpenSpace.ru
22 115
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
nuj
5429 дн. тому
More than 1,500 people from as far afield as Canada, Norway and Ukraine have signed a petition in support of Suzanne. 28 May 2009
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду