detector.media
16.06.2009 16:09
Північноірландська журналістка бореться за захист джерел інформації

У Північній Ірландії суд вимагає від головного редактора дублінської газети Sunday Tribune Сюзанни Брін надати всі матеріали, що лягли в основу її статті про вбивство двох британських солдатів, повідомляє Київська незалежна медіа-профспілка.  

 

Якщо вона цього не зробить - її посадять за ґрати.

 

На Сюзанну Брін вийшла опозиційна Ірландська республіканська армія, яка взяла на себе відповідальність за вбивство солдатів у березні. Незабаром журналістка взяла інтерв' ю у представника угруповання. Його ім'я і вимагає назвати поліцейська служба Північної Ірландії.

 

Журналістка сказала суду, що їй погрожували помстою, якщо вона виконає вимоги поліції. Також опиняються під загрозою права людей у Північній Ірландії, які надали інформацію, але вони воліли б не світитися.   

 

Суд також поінформували про попередні випадки насильства щодо журналістів та медіаорганізацій, які сталися внаслідок їхньої співпраці з поліцією у відповідь на поліційні запити. 

 

Генеральний секретар Міжнародної федерації журналістві Айдан Вайт вважає, що «захист джерел інформації є основою незалежної журналістки».

 

З 26 травня у Белфасті, Дубліні та Лондоні розпочнуться акції журналістів на захист колеги. Детальніше англійською на сайті . Щоб підписатися під петицією, слід зайти на посилання, вказавши латиницею ім'я, прізвище, електронну адресу, місто та країну. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY