Генсек ООН: Убивств журналістів у світі не меншає

2 Травня 2009
9963
2 Травня 2009
13:26

Генсек ООН: Убивств журналістів у світі не меншає

9963
Генсек ООН: Убивств журналістів у світі не меншає

У посланні з нагоди Всесвітнього дня свободи преси Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун засудив напади на журналістів, звернувши увагу на те, що цього року 11 із них були вбиті під час виконання своїх обов'язків, повідомляє офіційний сайт Організації об'єднаних націй.

 

Пан Гі Мун нагадав про статтю 19 Загальної декларації прав людини, в якій зазначено, що кожна людина має право на свободу переконань та вільне висловлювання їх; це право включає свободу безперешкодно дотримуватись своїх переконань і свободу шукати, отримувати та поширювати інформацію та ідеї будь-якими засобами і незалежно від державних кордонів. Генсек ООН закликав підтвердити відданість захисту цього права.

 

«Кількість нападів на журналістів залишається дуже високим», - заявив глава ООН. Він нагадав, що у січні у Шрі-Ланці був убитий журналіст і головний редактор газети Sunday Leader Ласанта Вікраматунґа, посмертно оголошений лауреатом Всесвітньої премії ЮНЕСКО за свободу преси. Церемонія вручення премії відбудеться 3 травня у Досі, столиці Катара.

 

Генсек ООН наголосив, що, за даними Комітету із захисту журналістів, на 1 грудня 2008 року 125 співробітників засобів масової інформації перебували у в'язницях. Деякі з них позбавлені волі вже багато років або навіть десятиліть. На три країни - Китай, Кубу та Еритрею - припадає половина всіх журналістів-в'язнів.

 

Пан Гі Мун наголосив, що вбивства і арешти переслідують мету змусити представників ЗМІ мовчати, й додав, що часто до самоцензури призводить і страх, наголосивши, що це неприпустимо.

 

Генсек ООН висловив серйозну стурбованість випадками, коли уряди обмежують доступ до Інтернету та перешкоджають журналістам електронних медіа.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9963
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду