Північна Корея затримала двох американських журналісток за підозрою у шпигунстві

24 Березня 2009
8646
24 Березня 2009
12:46

Північна Корея затримала двох американських журналісток за підозрою у шпигунстві

8646
Північна Корея затримала двох американських журналісток за підозрою у шпигунстві

Влада Корейської народно-демократичної республіки підозрюють у шпигунстві двох американських журналісток, затриманих на кордоні з Китаєм, повідомляє Лента.ру.

 

Журналісти каналу Current TV Лора Лінь і Юна Лі були затримані 17 березня, наступного дня їх доправили до Пхеньяна. Слідчі допитують затриманих і переглядають їхні записи у пошуках доказів того, що вони шпигували на північнокорейських військових підприємствах.

 

Державний департамент США підтвердив, що дві журналістки утримуються у КНДР, однак, позаяк Америка не має дипломатичних відносин із Північною Кореєю, США попросив Південну Корею зібрати інформацію про те, де можуть бути перебувати затримані.

 

Журналістки знімали репортаж про північнокорейських біженців у Китаї. Якщо їх визнають шпигунами, їм загрожує щонайменше 5 років в'язниці, якщо ж буде доведене обвинувачення у військовому шпигунстві та незаконному перетині кордону, термін ув'язнення може сягнути 20 років або більше.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8646
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду