Новим керівником видавництва «Економіка» призначено бразилійку Евелін Бучацький

14 Травня 2009
16711
14 Травня 2009
17:23

Новим керівником видавництва «Економіка» призначено бразилійку Евелін Бучацький

16711
Новим керівником видавництва «Економіка» призначено бразилійку Евелін Бучацький

14 травня власники ТОВ «Видавництво "Економіка"» призначили нове керівництво. Президента та директора редакції Ігоря Ляшенка було відкликано з цих посад. Новим директором стала Евелін Бучацький (ім'я та прізвище за паспортом). Про це «Детектор медіа» повідомив Ігор Ляшенко.

 

Оскільки пані Бучацький є громадянкою іншої країни (Бразилії) і їй потрібен дозвіл на працевлаштування в Україні, обов'язки директора тимчасово виконуватиме Дмитро Попель, представник компанії EastOne (яка є власником 71% видавництва). За інформацією пана Ляшенка, нові керівники раніше медіабізнесом не займалися.

 

Ігор Ляшенко також повідомив, що відповідно до домовленостей, досягнутих під час входження компаній, що знаходяться під контролем EastOne, до складу учасників «Економіки», в разі зміни керівників видавництва EastOne має викупити частки міноритарних учасників (Ігор Ляшенко та Станіслав Шум мають по 14,5% СФ). «Я є професійним видавцем, я створив це видавництво 15 років тому, тож в EastOne погодилися, що моя участь, як учасника, цікава доти, доки я безпосередньо займаюся цією справою», - сказав Ігор Ляшенко. 

 

Компанія EastOne належить Віктору Пінчуку. Улітку 2008 року вона придбала 71% видавництва «Економіка». Як повідомила ТК начальник управління бізнес-комуникацій EastOne Наталія Вовк, зміна керівництва зумовлена прагненням бачити на цій позиції незалежного менеджера і розходженнями у поглядах на розвиток видавництва.

 

Нагадаємо, серед керівників українських медіа вже є кілька експатів. Приміром, видавництво «Сьогодні мультимедіа» очолює Гільєрмо Шмітт з Аргентини, інтернет-холдинг Digital Ventures та телеканал «Україна» - громадяни Польщі (усі три бізнеси належать компанії Ріната Ахметова System Capital Management).  

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16711
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
йоль
5453 дн. тому
не будет, а было много обизян, их давно пора научить быть людьми, хоть клавиатурой пользоваться. только вот "учительница"...)))
ert
5453 дн. тому
Ну теперь в Издательстве Экономика будет много-много обезьян. Ей-Богу, Калягин был симпатичнее в роли бразильской тетушки, чем эта Эвелина. Говорят, она раньше торговала насосами. Пушной зверек придет издательству.
ABN
5453 дн. тому
Новые руководители "раніше медіабізнесом не займалися" - ранее было лучшее мнение о менеджерах EastOne...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду