Видавництво «Економіка» скоротить штат, закриє «Ранкову пресу» та переформатує «Дело»

4 Вересня 2009
18167
4 Вересня 2009
13:34

Видавництво «Економіка» скоротить штат, закриє «Ранкову пресу» та переформатує «Дело»

18167
Видавництво «Економіка» скоротить штат, закриє «Ранкову пресу» та переформатує «Дело»

Видавець «Дела» та «Інвестгазети» – видавництво «Економіка» – недовиконало власний план із доходів на перше півріччя на 23%. Про це, за інформацією джерел «Детектор медіа», повідомили представники інвесторів на зустрічі з трудовим колективом 4 вересня.

 

Найбільше відставання від запланованих показників показали b2b-видання (які саме – не уточнювалося). Нагадаємо, з видань такого плану в «Економіки» є журнали Marketing Media Review, «Логистика», BusinessSpotlight та «Практика оценки». Ті з них, які мають найменший потенціал, проіснують до кінця року та закриються.

 

Така ж перспектива – допрацювати лише до кінця року – очікує на передплатне агентство «Ранкова преса».

 

«Інветгазети» зміни не торкнуться, а от «Дело» буде переформатовано. Головний редактор газети Галина Панченко наразі не змогла уточнити ТК, що саме зміниться.

 

Роздрібну вартість «Дела» та «Інвестгазети» буде підвищено.

 

На зборах також повідомили, що планується скоротити кількість працівників. Масштаб скорочення – кілька відсотків наявного штату (до 10%). Скороченим виплатять відшкодування у вигляді 3-місячного окладу. Конкретних прізвищ чи підрозділів названо не було, тому «Детектор медіа» попросила Галину Панченко та головреда «Інвестгазети» Сергія Вовка пояснити, чи торкнуться звільнення їхніх видань. Обидва головреди відповіли, що звільнення не заплановано, проте зазначили, що буде проведено традиційну ревізію результативності кожного працівника. «Якщо хтось не справляється з нормами виписки чи якості матеріалів, то ми ставимо питання про доцільність подальшої співпраці. Але це не є скорочення, це нормальна оцінка професійності. Навпаки, ми вивчаємо можливість збільшення штату», – пояснив пан Вовк, додавши, що, швидше за все, «ротацію кадрів» буде здійснено в b2b-проектах, які не вийшли на запланований рівень доходності.

 

Натомість видавництво планує акцентувати увагу на онлай-напрямі. У «Інвестгазети» оновиться сайт, а у видавництва з'явиться окремий менеджер із онлайн-продажів.

 

Як повідомив ТК піар-директор видавництва Віталій Максимов, зекономлені за рахунок оптимізації кошти буде спрямовано на покращення та розвиток існуючих проектів. Як саме – видавництво повідомить пізніше.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18167
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
да, и по Делу
5319 дн. тому
- Посоветовал бы Пинчуку и команде вместо бразильской шоколадки в топ-менеджеры ИД "Экономика" выписать шамана племени мумбу-юмбу. Чтобы расхаживал по редакциям в боевой раскраске, бил в тамтамы, курил трубку мира и магически заглядывал в глаза сотрудникам из окошечка кассы в дни зарплаты. А госпожу Панченко можно научить, например, танцевать танец живота на летучках - возможно, ее распоряжения так будут понятнее коллективу. Эффективность работы сотрудников должна увеличится на порядок. Впрочем, не факт - с журналистами может случиться истерика от хохота и тогда все усилия группы EastOne пойдут прахом. Но! У бизнесменов уровня Пинчука не бывает безвыходных ситуаций - ведь этот риск можно выгодно застраховать...
русская водка
5319 дн. тому
Так колхозов же нет! А вы Сталина воскресить не пробовали? И не надо будет чертовой матери...
Боржоми
5319 дн. тому
Закрыть все надо к чертовой матери. Путь идут эти дармоеды в колхозы работать.
Гога
5319 дн. тому
Ох уж мне эти оптимизации... а снизить зарплату руководителям не пробовали?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду