«Бізнес» та «Інвестгазета» вийшли з досліджень аудиторії преси

2 Червня 2009
20292
2 Червня 2009
15:45

«Бізнес» та «Інвестгазета» вийшли з досліджень аудиторії преси

20292
«Бізнес» та «Інвестгазета» вийшли з досліджень аудиторії преси

Ділові тижневики «Бізнес» та «Інвестгазета» припинили участь у дослідженні аудиторії друкованих видань компанії «ТНС Україна».

 

«"Инвестгазета" и "Бизнес" действительно не участвуют в "ММІ Украина 2009". "Инвестгазета" изучается только в исследовании PMI Regions по решению издательства "Экономика" (при этом газета "Дело" этого же издательства есть и в ММІ, и в PMI), "Бизнес" не изучается ни в одном из проектов по решению издательства "Блиц-информ" (при этом "Натали" изучается во всех проектах)», - пояснила «Детектор медіа» менеджер по роботі з клієнтами департаменту постійних та медіадосліджень «ТНС Україна» Марина Костроміна.

 

Показники цих тижневиків зростали, як і в більшості ділових видань із початком кризи, тому причина виходу з дослідження, швидше за все, лежить у фінансовій площині. З початку року компанія-дослідник не знизила вартості послуг, на що сподівалися видавці та рекламні агенції. Як неофіційно пояснили ТК в одному з видавництв, повне дослідження для одного видання наразі коштує близько 200 тис. грн на рік, хоча можливі деякі скорочені варіанти вартістю близько 30 тис. грн. Торік участь у дослідженні обходилася дешевше.

 

Генеральний директор «Бліц-інформу» Юрій Феоктистов пояснив мотиви видавництва так: «Немає грошей. Вартість дослідження підвищилася, що не зовсім відповідає теперішнім економічним реаліям. Погано, коли на ринку є лише одна компанія, монополіст». Пан Феоктистов вважає, що на рекламні надходження видання це ніяк не вплине, оскільки рекламісти «і так знають, де "Бізнес"».

 

Тепер, після виключення «Бізнесу», рейтинг ділових тижневиків за піврічною аудиторією в дослідженні MMI виглядає так:

 

Піврічна аудиторія, у відсотках

 

 

MMI 2008/2+3

MMI 2008/3+4

MMI 2008/4+2009/1

«Власть денег»

0,89

1,02

1,37

«Деловая столица»

1,15

1,18

1,25

«Контракты»

0,98

0,97

1,17

«Эксперт»

0,71

0,58

0,65

«Комп&ньон»

0,71

0,72

0,52

 

Дані надано ВГ «Картель»

 

Дослідження проводилося методом самозаповнення (споживання і стиль життя), інтерв'ю face-to-face (медіаспоживання).

 

Генеральна сукупність - населення міст України віком 12-65 років (міста «50 тис.+»). Вибіркова сукупність - 10 тис. за одну об'єднану хвилю (20 тис. респондентів на рік). У вибірці представлено 73 міста.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20292
Читайте також
15.06.2009 11:12
Наталія Данькова
13 426
19.05.2009 17:35
Евгения Продаева
37 315
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Продаєва
5444 дн. тому
(читачу) Тому що спочатку "Картель" розіслав прес-реліз, у якому містилися ці дані, а потім ми звернулися за поясненнями до ТНС
Читач
5444 дн. тому
А ще не зрозуміло чому представник ТНС дає коментарі, а дані надає ВГ «Картель». Може у них різні данні? :-)
Рекламист
5444 дн. тому
Опять эти рейтинги. Все давно знают, что медиапланирование проводят по аудитории 1 номера, тем более в условиях кризиса, когда на пол-года планируют свое размещение единицы. Зачем показывать данные по полугодовой аудитории, кому они интересны? Покажите данные по аудитории 1 номера!!!
OBI-Consulting.eu
5444 дн. тому
Дивно, якщо у цих немає грошей - тов кого вони є?) у ЛУКОЙЛА?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду