Цифровий мультиплекс МХ-4 запуститься у квітні

18 Березня 2009
35635
18 Березня 2009
20:42

Цифровий мультиплекс МХ-4 запуститься у квітні

35635
Цифровий мультиплекс МХ-4 запуститься у квітні

Цифровий мультиплекс МХ-4 має запуститися в квітні; на ньому мовитимуть саме ті компанії, які перемогли в конкурсі. Таку заяву зробив  на брифінгу в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення перший заступник голови Нацради Ігор Курус, фактично спростувавши чутки щодо того, що у зв'язку з неготовністю мовників - переможців конкурсу частотні виділення МХ-4 буде передано під мультиплекс МХ-2, на якому мають мовити загальнонаціональні мовників.

 

Нагадаємо, 2 квітня 2008 року ліцензії  на мовлення здобули М2, «УНІАН-ТБ», а також 8 невідомих ринку телеканалів - «Берегиня», «Цукор», «Котигорошко», «5:0», «Класика, «Мандрівник», «К» і «Штепсель».

 

«Наскільки я знаю, зараз ведуться переговори з усіма ліцензіатами, що мають запускатися, узгоджують тарифи і дізнаються про  ступінь їх готовності до ефіру. Під питанням, чи готові всі компанії дати свій продукт. Поки  що 90% ліцензіатів не готові. Якщо будуть готові,  то вийдуть в ефір, якщо ні - то треба буде вирішувати, що робити далі. Я вважаю, треба буде дати тимчасові дозволи на запуск інших каналів у МХ-4, щоби тимчасово розігріти ринок», - сказав пан Курус.

 

На запитання, чи захочуть українські мовники розігрівати ринок для каналів «Берегиня» та «Штепсель», тим паче, що за трансляцію сигналу доведеться платити операторові та провайдерові МХ-4, що в умовах кризи є додатковим фінансовим навантаженням, Ігор Курус відповів, що ідеться про питання державної ваги.

 

«Я сподіваюся, що усі компанії, які мають ліцензії на МХ-4, вийдуть в ефір, але якщо вони не готові - хай вийдуть інші компанії. Бо цифрове телебачення - це не примха Куруса, а наслідок технологічної зміни, що відбувається в усьому світі. Його потрібно запускати попри все. Тому ми зараз в такій ситуації, коли громадяни повинні допомогти країні», - наголосив він.

 

Ігор Курус зауважив, що особисто провів переговори з УДЦР та Концерном РРТ, щоб максимально знизити тарифи на послуги. За його словами, був знайдений компроміс, і в ситуації несформованого ринку і відсутності доступу до глядача тарифи для мовників будуть такими, щоб лише покрити витрати зв'язківців на трансляцію сигналу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
35635
Читайте також
15.07.2021 11:34
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
3 111
26.03.2009 14:29
Александр Дзюбенко, «Коммерсантъ»
31 028
12.06.2008 15:50
«Детектор медіа»
30 407
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду