При РНБО планують створити координаційний орган з впровадження «цифри»

23 Вересня 2009
20787
23 Вересня 2009
16:11

При РНБО планують створити координаційний орган з впровадження «цифри»

20787
При РНБО планують створити координаційний орган з впровадження «цифри»

При Раді національної безпеки й оборони планують створити спеціальний координаційний орган з питань впровадження цифрового мовлення в Україні. До нього мають увійти учасники робочої групи, яка нині допрацьовує рішення РНБО щодо впровадження «цифри»: представники РНБО, Мінтрансзв'язку, частотних органів, Концерну РРТ, громадських організацій, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Про це на брифінгу повідомив в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко.

 

«Для того, щоб продовжувати роботу нашої групи, всі учасники прийшли до висновку про необхідність створення координуючого органу при РНБО, до якого увійдуть усі представники, які працювали над цим проектом», - сказав він. «Національна рада із самого початку наполягала на створенні координаційної ради при РНБО, а не при уряді», - додав член Нацради Ігор Курус.

 

Рішення РНБО по «цифрі» незабаром буде сформульоване. «Вчора на робочій групі всі учасники підписали узгоджувальний лист про підтримку тексту, який напрацьований», - повідомив пан Мирошніченко. За його словами, найближчим часом ми отримаємо оновлену модель впровадження «цифри», яка в жодному разі не перекреслюватиме все, що зроблено, а дасть новий поштовх.

 

Андрій Мирошніченко також висловив власне бачення того, як розвивається цифрове мовлення в Україні. На його думку, всі рішення, які досі приймала Національна рада, були правильні та своєчасні. «Моделі й напрямки, взяті як головні, були обрані 100% правильно. Інше питання, що змінився час, змінилися учасники цього процесу, а найголовніше - змінилася економічна ситуація, і ми змушені констатувати, що на сьогодні напрацьована модель не може залишатися базовою. Саме така позиція знайде своє місце в рішенні РНБО», - зазначив він.

 

Ігор Курус на брифінгу висловив здивування критиці моделі, запропонованої Нацрадою, та у відповідь розкритикував зустрічні пропозиції: «Скажімо, пропозиція видати ліцензію Концерну РРТ: у 2007 році КРРТ отримував річний дохід близько 20-25 млн грн, у той час як ліцензія Національної ради коштувала біля 13 млн грн, тож підприємство могло стати банкрутом. Або пропозиція про створення на базі КРРТ якогось спільного підприємства чи про приватизацію Концерну: законом заборонений продаж акцій КРРТ, бо це стратегічне підприємство».

 

Також пан Курус нагадав, що досі актуальна проблема з частотним регулюванням: адміністрація зв'язку за три роки не надала Нацраді частотних пропозицій, крім однієї по 74-й зоні. «І хто винен - Національна рада чи частотники? Було б добре, якби всі ці нюанси були обговорені робочою групою РНБО», - додав він.

 

Андрій Мирошніченко наголосив на тому, що всі коментарі по «цифрі», що лунають від членів і працівників Національної ради, не є офіційною остаточною позицією регуляторного органу, а є «особистими думками».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20787
Читайте також
07.10.2009 09:57
Иван Омелянюк, для «Детектор медіа»
39 184
29.09.2009 13:12
Артем Вакалюк, «Экономические известия»
23 444
14.09.2009 10:14
Роман Судольский, Сергей Сидоренко, «Коммерсантъ-Украина»
28 736
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
***
5330 дн. тому
на особистих думках цифри не побудуєш. Вже має знайтись відповідальний
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду