Нацрада змінила склад мультиплексу МХ-4 і прирівняла DVB-T до ефірного мовлення, збільшивши універсальну програмну послугу

23 Травня 2008
25359
23 Травня 2008
15:34

Нацрада змінила склад мультиплексу МХ-4 і прирівняла DVB-T до ефірного мовлення, збільшивши універсальну програмну послугу

25359
Нацрада змінила склад мультиплексу МХ-4 і прирівняла DVB-T до ефірного мовлення, збільшивши універсальну програмну послугу

На засіданні 23 травня 2008 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення про перенесення каналів «Ера» та НБМ із цифрового мультиплексу МХ-4 до МХ-3. Відповідні зміни було внесено до ліцензії провайдера МХ-4 – ТОВ «Українська цифрова телемережа» (УЦТМ). Відтепер, згідно з ліцензією, склад МХ-4 є таким:

 

Канал
Умови розповсюдження (доступ) – відкритий або кодований
1.
ТОВ «Векта-плюс» («Класика»)
відкритий
2.
ТОВ «Мирей» («Котигорошко»)
відкритий
3.
ТОВ «Ді.Ком» («Мандрівник»)
відкритий
4.
ТОВ «Лайкс» («К»)
відкритий
5.
ТОВ «Інтер-Ківар» («Штепсель»)
відкритий
6.
ЗАТ «Телеодин» (М2)
відкритий
7.
ТОВ «Емпаєр Бізнес Брокерс – Україна» («5:0»)
відкритий
8.
ТОВ «Футурама» («Берегиня»)
відкритий
9.
ТОВ «Дотюей» («Цукор»)
відкритий
10.
ТОВ «УНІАН – ТБ» («УНІАН – ТБ»)
відкритий

 
Ігор Курус, перший заступник голови Нацради, відповідаючи на запитання, чому до іншого мультиплексу вирішили перенести саме «Еру» та НБМ, наголосив, що основна мета рішення – «уникнути правових колізій і не дати підстави компаніям оскаржувати рішення Нацради в суді». Річ у тім, пояснив пан Курус, що ці два канали отримали місце в мультиплексі поза конкурсом, тоді як решта 10 – на конкурсній основі, де в умовах конкурсу зазначалося, що йдеться про право мовити саме в МХ-4.
 
Також у рішенні щодо УЦТМ ідеться про те, що Нацрада зобов’язує УЦТМ надати регуляторному органу копії угод з правовласниками програм. Проте, як сказав «Телекритиці» генеральний продюсер ЗАТ «Телеодин» (М1, М2) Валентин Коваль, М2 поки що не отримував від провайдера мультиплексу – компанії УЦТМ – ніяких офіційних паперів, що врегульовували б стосунки між мовником та провайдером МХ-4.
 
Іншим рішенням Нацрада ухвалила (за основу) прирівняти цифрове мовлення у форматі DVB-T до ефірного і включити канали, що увійдуть в мультиплекси МХ2, МХ3 та МХ4, до універсальної програмної послуги (УПП). «За законом, якщо канал поширюється на цій території ефірним способом, то він має бути доступний всім абонентам кабельних мереж, тобто входити до універсальної програмної послуги, – прокоментував Ігор Курус. – Тому ми заздалегідь говоримо кабельникам: будьте уважні. DVB-T – це ефірне наземне мовлення. Рішення видається мені коректним, оскільки ми завчасно попереджаємо кабельників, що ресурс мережі має бути збільшено мінімум на 10 каналів».
 
«Детектор медіа»
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25359
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Bell
5816 дн. тому
А еще можно решением нацрады приравнять 1 ДЕЦИБЕЛЛ к 1 НЕПЕРУ и 1 ГРИВНЮ к 1 ЕВРО, а соединять все это через универсальный украинский интерфейс "ASS-UA".
дмитро
5819 дн. тому
Кому нужны эти каналы? Мусора в эфире и так хватает...
антон
5819 дн. тому
сорри, глючит долбавление
антон
5819 дн. тому
Очень интересно... То есть говно-каналы, купившие места в несуществующей цифровой сети на самом деле купили места во всех кабельных сетях Украины... Очень интересно...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду