УЦТМ просить Нацраду перенести терміни розгортання цифрової мережі МХ-4 з квітня на липень

7 Травня 2008
26158
7 Травня 2008
16:07

УЦТМ просить Нацраду перенести терміни розгортання цифрової мережі МХ-4 з квітня на липень

26158
УЦТМ просить Нацраду перенести терміни розгортання цифрової мережі МХ-4 з квітня на липень
ТОВ «Українська цифрова телемережа» (УЦТМ), офіційний провайдер цифрового мультиплексу МХ-4, звернувся з офіційним листом до Нацради з питань телебачення і радіомовлення із проханням перенести терміни розгортання мережі. Про це на брифінгу повідомив журналістів Ігор Курус, перший заступник голови Нацради. За його словами, компанія веде активні роботи в Одеській та Закарпатській областях, а звернення про відтермінування зумовлене проблемами з постачальниками комплектування.
 
Директор «УЦТМ» Наталія Чобітько підтвердила «ТК» факт звернення до Нацради, проте причини затримки пояснила тим, що Український державний центр радіочастот (УДЦР) поки не надав компанії висновки по частотних розрахунках.
 
Щодо термінів, то їх, за словами пані Чобітько, визначатиме Нацрада, але Ігор Курус припустив, що, найімовірніше, наступний dead-line компанії буде призначено на середину літа. Нагадаємо, що, за умовами, інфраструктура МХ-4 в межах визначених зон (Одеська, Закарпатська, Сумська області) мала бути готовою на квітень 2008 року. До термінів готовності мережі прив’язано і терміни виходу в ефір переможців конкурсу на мовлення в МХ-4: за умовами конкурсу, у цифрі телеканали мають стартувати через два місяці після здачі мережі в експлуатацію. Попередньо цей термін визначався червнем, проте нині, вочевидь, глядач зможе побачити нові телеканали не раніше вересня.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26158
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
М3
5833 дн. тому
Чи є якась інформація стосовно того чи укладено УЦТМ з щасливими власниками ліцензій на мовлення в МХ-4 відповідні угоди, вже місяць минув після оголошення результатів конкурсу!
5833 дн. тому
Г-н Прохожий абсолютно точен. Никакой "мережи" (огорожи?), простите - сети цифрового телевидения на Украине НЕ БУДЕТ ОСУЩЕСТВЛЕНО В БЛИЖАЙШИЕ ДЕСЯТИЛЕТИЯ. Производственные мощности Украины (дерьмовейший "Квант-эфир") не в состоянии произвести оборудования для одного мультиплекса за десятилетие. А то как их ДЕРЬМОВЕЙШИЕ передатчики жрут электроэнергию и бессовестно сыпятся в первый же месяц эксплуатации, после чего производитель и не думает выполнять гарантийные обязательства, это вообще фантастика! пустая трата электроэнергии и денег для боссов "Квант-эфира". Жопа, а не национальная телемережа это будет! (если ещё будет когда либо!) Про импорт вообще лучше не говорить. Короче, цифровая сеть тв на Украине - понты и возможность Курусам жить припеваючи даже на маленьких откатах.
Прохожий
5833 дн. тому
То что они строят это не "мережа", а очаговая установка передатчиков с неизвестной пока мощностью. Что они там сотворят (какая получится зона покрытия) без выполнения условий синхронизации тоже неизвестно. Не решен также вопрос как этот мультиплекс попадет в эти зоны. Так что середина лета - это тоже промежуточный срок.
всё тайное становится явным
5833 дн. тому
Теперь пан Курус будет долго лапшу вешать, почему "победившая в конкурсе" левая контора, получив лицензию, не в состоянии осуществить то чем она собственно "победила" в конкурсе. Интересно, за эту лапшу пан Курус по тому же прейскуранту берёт что и за лицензию, или скидки делает?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду