detector.media
18.03.2009 20:42
Цифровий мультиплекс МХ-4 запуститься у квітні
Цифровий мультиплекс МХ-4 запуститься у квітні

Цифровий мультиплекс МХ-4 має запуститися в квітні; на ньому мовитимуть саме ті компанії, які перемогли в конкурсі. Таку заяву зробив  на брифінгу в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення перший заступник голови Нацради Ігор Курус, фактично спростувавши чутки щодо того, що у зв'язку з неготовністю мовників - переможців конкурсу частотні виділення МХ-4 буде передано під мультиплекс МХ-2, на якому мають мовити загальнонаціональні мовників.

 

Нагадаємо, 2 квітня 2008 року ліцензії  на мовлення здобули М2, «УНІАН-ТБ», а також 8 невідомих ринку телеканалів - «Берегиня», «Цукор», «Котигорошко», «5:0», «Класика, «Мандрівник», «К» і «Штепсель».

 

«Наскільки я знаю, зараз ведуться переговори з усіма ліцензіатами, що мають запускатися, узгоджують тарифи і дізнаються про  ступінь їх готовності до ефіру. Під питанням, чи готові всі компанії дати свій продукт. Поки  що 90% ліцензіатів не готові. Якщо будуть готові,  то вийдуть в ефір, якщо ні - то треба буде вирішувати, що робити далі. Я вважаю, треба буде дати тимчасові дозволи на запуск інших каналів у МХ-4, щоби тимчасово розігріти ринок», - сказав пан Курус.

 

На запитання, чи захочуть українські мовники розігрівати ринок для каналів «Берегиня» та «Штепсель», тим паче, що за трансляцію сигналу доведеться платити операторові та провайдерові МХ-4, що в умовах кризи є додатковим фінансовим навантаженням, Ігор Курус відповів, що ідеться про питання державної ваги.

 

«Я сподіваюся, що усі компанії, які мають ліцензії на МХ-4, вийдуть в ефір, але якщо вони не готові - хай вийдуть інші компанії. Бо цифрове телебачення - це не примха Куруса, а наслідок технологічної зміни, що відбувається в усьому світі. Його потрібно запускати попри все. Тому ми зараз в такій ситуації, коли громадяни повинні допомогти країні», - наголосив він.

 

Ігор Курус зауважив, що особисто провів переговори з УДЦР та Концерном РРТ, щоб максимально знизити тарифи на послуги. За його словами, був знайдений компроміс, і в ситуації несформованого ринку і відсутності доступу до глядача тарифи для мовників будуть такими, щоб лише покрити витрати зв'язківців на трансляцію сигналу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY