Ігор Шкіря: Місця в мультиплексі МХ-4 отримали ті ж основні гравці телеринку, тільки під новими назвами

26 Травня 2008
20555
26 Травня 2008
11:53

Ігор Шкіря: Місця в мультиплексі МХ-4 отримали ті ж основні гравці телеринку, тільки під новими назвами

20555
Ігор Шкіря: Місця в мультиплексі МХ-4 отримали ті ж основні гравці телеринку, тільки під новими назвами
Народний депутат України (Партія регіонів) Ігор Шкіря вважає несправедливими результати конкурсу на мовлення у цифровому мультиплексі МХ-4. Про це він заявив в інтерв'ю, опублікованому на правах реклами у газеті «Коментарі».
 
Нагадаємо, Перший діловий телеканал, власником якого є пан Шкіря, брав участь у конкурсі на місця у МХ-4. «Ще 2007 року понад 20 основних мовників без усякого конкурсу отримали відповідні ліцензії, - каже Ігор Шкіря. – Реально їх просто поділили між собою великі ефірні канали. А для інших каналів Національна рада вирішила влаштувати справжнє шоу, навіть можна сказати – цирк». За його словами, усі канали, що отримали місця в мультиплексі, окрім «М2-Естрада», який мовив раніше, «на перший погляд здавались абсолютно новими, з невідомими засновниками та сумнівними місцями реєстрації».
 
«Насправді, за наявною в нас інформацією, це канали, які насправді належать тим самим власникам, які володіють усіма відомими каналами, - каже пан Шкіря. – Тобто ліцензії отримали ті ж канали, тільки під іншими назвами, новими вигаданими брендами. Основні гравці поділили між собою всі частоти, що лишилися».
 
Пан Шкіря впевнений, що рішення Національної ради не є остаточним, і звертається до Президента України з проханням дати оцінку ситуації навколо конкурсу на цифрове мовлення, тиску, який, за його словами, чинить Нацрада на кабельних операторів, та «бездумній українізації ефіру».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20555
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
знавець
5812 дн. тому
Шкода, що пан Шкіря не не розбирається у цих інноваціях. До речі, нещодавно у нього на каналі ведуча Наталія Годун бесідувала з Клітною. Там була настільки адекватна і актуальна розмова з цього приводу, що зрозуміло й немовляті. Що потрібно робити кабельним операторам. Яку політику впроваджувати.
имярек
5816 дн. тому
То, что Шкиря не разбирается в этом - не странно. Странно, что его вроде как телевизионные сотрудники тоже не разбираются. Кроме "понятных" М2 и УнианТВ остальные 8 не имеют никакого отношения к нынешней ТВ-индустрии.
Profi
5816 дн. тому
Прутник и Балога , вот кто реально дерибанит цифровые мультиплексы. Так что гражданин Шкиря , вопрос к сопартецам и ЕЦам
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду