Генпрокуратура Росії оскаржила вирок у справі Політковської

1 Березня 2009
4129
1 Березня 2009
09:19

Генпрокуратура Росії оскаржила вирок у справі Політковської

4129
Генпрокуратура Росії оскаржила вирок у справі Політковської
Генеральна прокуратура Російської Федерації оскаржила вирок у справі про вбивство журналістки Ганни Політковської, повідомляє інформаційне агентство «РИА Новости».
 
Відтак, за інформацією агентства, вирок не набув чинності.
 
Нагадаємо, Московський окружний військовий суд виніс виправдувальний вирок усім чотирьом обвинуваченим у справі про вбивство Ганни Політковської. Суд відмовив у задоволенні позовів потерпілих на загальну суму 11 млн руб., а також ухвалив не обирати запобіжного заходу фігурантам справи до набуття вироку чинності. Крім того, суд визнав за фігурантами справи право на реабілітацію.
 
Як повідомляла «Детектор медіа», напередодні присяжні виправдали всіх чотирьох обвинувачуваних - Павла Рягузова, Сергія Хаджікурбанова і братів Джабраїла та Ібрагима Махмудових.
 
Колишні співробітники правоохоронних органів Павло Рягузов і Сергій Хаджікурбанов звинувачувалися у здирництві у бізнесмена 10 тисяч доларів США і у перевищенні повноважень. Хаджікурбанов, а також брати Джабраїл та Ібрагим Махмудови, -  у вбивстві, скоєному організованою групою осіб. Крім того, Сергій Хаджикурбанов додатково звинувачувався в незаконному використанні зброї, яку він, на думку слідства, передав виконавцеві вбивства журналістки.
 
Оглядач «Нової газети» Ганна Політковська була вбита 7 жовтня 2006 р. в під'їзді будинку на вул. Лісовій у Москві. Її тіло з вогнепальними пораненнями виявила в ліфті сусідка, поряд знайдено пістолет Макарова і чотири гільзи. Прокуратура Москви порушила кримінальну справу за статтею «вбивство».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4129
Читайте також
07.10.2009 17:57
Марьяна Торочешникова, «Радио Свобода»
44 197
03.09.2009 09:10
Григорий Туманов, Газета.ру
36 762
17.02.2009 15:54
Алексей Соковнин, «Коммерсантъ»
27 241
21.11.2008 16:50
Віталій Портников, «Радіо Свобода»
3 737
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду