Підозрюваному у вбивстві Політковської допомагала ФСБ

10 Грудня 2008
15538
10 Грудня 2008
12:33

Підозрюваному у вбивстві Політковської допомагала ФСБ

15538
Підозрюваному у вбивстві Політковської допомагала ФСБ
Рустам Махмудов, підозрюваний у вбивствіоглядача «Нової газети» Ганни Політковської, міг переховуватися від правоохоронних органів за допомогою підроблених документів, виданих йому ФСБ.
 
Про це заявили адвокати підсудних, повідомляє «Пік України» з посиланням на російські джерела.
 
«Махмудов, який зараз переховується за кордоном, зумів уникнути покарання за викрадання людини і оформити закордонний паспорт завдяки тому, що був інформатором спецслужб», – стверджують вони.
 
У ході розгляду в Московському окружному військовому суді обвинувачі представили два водійські посвідчення на ім’я Рустама Махмудова і Наїля Загідулліна, вилучених при обшуку в московській квартирі, де проживали підсудні – брати Джабраїл і Ібрагим Махмудови.
 
«Експерти, проаналізувавши ці документи, дійшли висновку, що на фотографіях зображена одна і та ж особа», – сказала прокурор Юлія Сафіна.
 
За даними слідства, Рустам Махмудов ще в 1997 році брав активну участь у викраданні в Москві якогось підприємця на прізвище Овелян і здирстві у нього великої суми грошей.
 
В кінці 1998 року практично всі викрадачі були арештовані і засуджені.
 
Покарання уникнув лише Рустам Махмудов, який переховувався під вигаданими іменами.

Востаннє він користувався документом на ім’я якогось Наїля Загідулліна з Татарії. Слідство знайшло сьогодні Загідулліна, і той повідомив, що перед відходом в армію в 1994 році залишив свій паспорт у військкоматі. Повернувшись після демобілізації, свій паспорт він так і не забрав.
 
За даними слідства, Рустам Махмудов якимсь чином отримав цей паспорт, а потім оформив з його допомогою водійські права і закордонний паспорт, за яким і виїхав з Росії.
 
На думку адвокатів підсудних, Рустам Махмудов уникнув покарання за викрадання і здирство, оскільки був інформатором ФСБ, і та видала йому так звані документи прикриття.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15538
Читайте також
03.09.2009 09:10
Григорий Туманов, Газета.ру
36 762
17.02.2009 15:54
Алексей Соковнин, «Коммерсантъ»
27 242
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алегарф
5624 дн. тому
Не ведомство - а сборище канцелярских крыс, роющихся по архивам. Позо-о-орище!!!
To // 10.12.2008 20:30:26
5624 дн. тому
Не Ваш, наш общий, или Вы кините нэньку-Украйину на произвол судьбы в переломный тяжкийй момент, а горе-патриоты?
5624 дн. тому
Ваш это крысятник, Алеграф, ваш, и неча отмазывать...
Алегарф
5624 дн. тому
Что называется, и в ФСБ не без урода. Ну, ладно, вычислят они там у себя эту крысу, которая такие распоряжения этому лошарику давала, сотрут в порошок, уничтожат. Или, может, уже вычислили. А что нам с нашим-то крысятником делать?..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду