Слідчі затримали організатора вбивства Політковської та знають, хто замовник

26 Серпня 2011
13621
26 Серпня 2011
12:25

Слідчі затримали організатора вбивства Політковської та знають, хто замовник

13621
Слідчі затримали організатора вбивства Політковської та знають, хто замовник

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії затримало підозрюваного в організації вбивства журналістки «Новой газеты» Ганни Політковської - колишнього підполковника міліції Дмитра Павлюченкова. Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету РФ.

 

Окрім цього, у слідства є відомості про замовника злочину, однак слідчі вважають передчасним розголошувати цю інформацію зараз.

 

Як встановило слідство, Дмитро Павлюченков за грошову винагороду отримав замовлення на організацію вбивства Ганни Політковської та створив злочинну групу, у яку увійшли троє братів Махмудових та інші особи. Згодом пан Павлюченков, який на той момент був начальником відділення четвертого відділу оперативно-пошукового управління ГУВС Москви, яке займалося зовнішнім спостереженням, доручив своїм підлеглим стеження за журналісткою, щоб вивчити маршрути і час її щоденних пересувань по місту. У подальшому він придбав зброю, розробив план і визначив роль кожного зі співучасників при підготовці і здійсненні вбивства. Інформацію та зброю Дмитро Павлюченков передав безпосередньому виконавцю вбивства Рустаму Махмудову та його посібникам, які забезпечували стеження за Ганною Політковською.

 

Нагадаємо, що Ганну Політковську вбили 7 жовтня 2006 року близько 16:00, коли вона зайшла до ліфту свого будинку. За даними слідства, в журналістку вистрілили п'ять разів. Після цього кілер вийшов з під'їзду, сів в автомобіль ВАЗ 21043, що його очікував біля метро «Новослобідська» та зник разом зі співучасниками.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13621
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду