Присяжні сьогодні вирішать, хто винен у вбивстві Політковської

19 Лютого 2009
3491
19 Лютого 2009
10:18

Присяжні сьогодні вирішать, хто винен у вбивстві Політковської

3491
Присяжні сьогодні вирішать, хто винен у вбивстві Політковської
Присяжні у справі про вбивство журналістки Ганни Політковської 19 лютого винесуть вердикт. Колегія має відповісти на 17 питань, повідомляє NewsRu із посиланням на РИА «Новости».  
 
У середу сторони обговорили запропонований суддею опитувальний лист для колегії, у цілому серйозних нарікань він не викликав ані в прокуратури, ні в потерпілих, ні в захисту підсудних.
 
З першого до сьомого питання в опитувальному листі пов'язані з епізодом за обвинуваченням співробітника ФСБ Павла Рягузова й екс-співробітника МВС Сергія Хаджикурбанова в перевищенні посадових повноважень, а саме в побитті громадянина Едуарда Понікарова в 2002 році. З 8-го до 17-го питання - стосуються убивства Політковської.
 
Згідно із законодавством РФ, якщо присяжні доходять одностайної думки, то вони відразу повідомляють вердикт. Якщо ні, то радитися треба не менше трьох годин, а потім винести вердикт шляхом голосування. Рішення ухвалюється більшістю голосів, а якщо голоси поділяються шість до шести, то рішення трактується на користь підсудного.
 
Спершу у справі було дев'ять обвинувачуваних, але стосовно чотирьох осіб справи були припинені. З-під арешту звільнили Дмитра Грачова, Магомеда Демельханова, Тамерлана Махмудова і колишнього главу Ачхой-Мартановського району Чечні Шаміля Бураєва.
 
Зі співробітника ФСБ Павла Рягузова зняли обвинувачення в причетності до злочину, але його притягли до карної відповідальності за іншим епізодом, пов'язаним із перевищенням посадових повноважень.
 
Ще один обвинувачуваний - Рустам Махмудов, якого слідство вважає безпосереднім виконавцем убивства, - перебуває в розшуку.  У підсумку на лаві підсудних опинилися чотири чоловіки, і тільки трьом із них інкримінують убивство журналістки.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3491
Читайте також
07.10.2009 17:57
Марьяна Торочешникова, «Радио Свобода»
44 202
03.09.2009 09:10
Григорий Туманов, Газета.ру
36 766
17.02.2009 15:54
Алексей Соковнин, «Коммерсантъ»
27 246
21.11.2008 16:50
Віталій Портников, «Радіо Свобода»
3 742
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду