Присяжні виправдали всіх підсудних у справі Ганни Політковської (ДОПОВНЕНО)

19 Лютого 2009
25044
19 Лютого 2009
16:00

Присяжні виправдали всіх підсудних у справі Ганни Політковської (ДОПОВНЕНО)

25044
Присяжні виправдали всіх підсудних у справі Ганни Політковської (ДОПОВНЕНО)

У Московському окружному військовому суді присяжні у справі про вбивство журналістки Ганни Політковської виправдали всіх чотирьох підсудних. Зі всіх поставлених перед присяжними питань вони відповіли позитивно тільки на питання про те, чи мав місце сам факт вбивства журналістки. Після оголошення вердикту присяжних суд звільнив підсудних з-під варти, повідомляє «РБК-Україна».

В рамках справи колишні співробітники правоохоронних органів Павло Рягузов і Сергій Хаджікурбанов звинувачуються в здирстві у бізнесмена 10 тис. дол. і перевищенні повноважень. Хаджікурбанов, а також брати Джабраїл і Ібрагим Махмудови звинувачуються у вбивстві Ганни Політковської. Їх дії кваліфіковані як вбивство по найму особи у зв'язку з її службовою діяльністю, скоєне організованою групою осіб. Крім того, Сергій Хаджікурбанов також звинувачується в незаконному обороті зброї, яку він, на думку слідства, передав виконавцеві вбивства журналістки.

У окреме провадження виділена справа відносно передбачуваного безпосереднього виконавця вбивства Рустама Махмудова, який в даний час знаходиться в міжнародному розшуку.

Тим часом Генпрокуратура РФ оголосила про свій намір опротестувати виправдувальний вердикт. Як повідомили представники звинувачення журналістам, скарга буде подана після виголошення вироку. Держзвинувачення вважає, що в ході судових засідань практично щодня допускалися різні порушення закону.

Оглядач «Нової газети» Ганна Політковська була убита 7 жовтня 2006 р. в під'їзді будинку на вул. Лісова у Москві. Її тіло з вогнепальними пораненнями виявила в ліфті сусідка, поряд були знайдені пістолет Макарова і чотири гільзи. Прокуратура Москви порушила кримінальну справу за статтею «вбивство». За основною версією слідства, злочин був пов'язаний з професійною діяльністю журналістки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25044
Читайте також
07.10.2009 17:57
Марьяна Торочешникова, «Радио Свобода»
44 198
03.09.2009 09:10
Григорий Туманов, Газета.ру
36 762
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду