Європейський суд з прав людини розглядатиме справу загибелі Політковської по суті

7 Серпня 2009
3781
7 Серпня 2009
16:27

Європейський суд з прав людини розглядатиме справу загибелі Політковської по суті

3781
Європейський суд з прав людини розглядатиме справу загибелі Політковської по суті

Європейський суд з прав людини у Страсбурзі розпочне розгляд по суті скарги у справі загибелі оглядача «Нової газети» Анни Політковської. Про повідомила адвокат дітей загиблої журналістки Каріна Москаленко, пише РІА «Новости».

 

За словами пані Москаленко, скаргу до Європейського суду було подано ще в квітні 2007-го. У скарзі йдеться про «неефективне розслідування та порушення прав потерпілої».

 

«У Європейському суді є чудова концепція позитивних обставин щодо права на життя, яке існує в державі: держава має не допускати здійснення злочинів, попереджувати та захищати людину, особливо якщо на її адресу були конкретні погрози. Оскільки з якихось причин влада цього не зробила, це є порушенням зобов'язань по праву на життя», - каже Каріна Москаленко.

 

Як повідомляє РІА «Новости», сьогодні ж московський окружний військовий суд відмовився повернути у прокуратуру справу про вбивство Анни Політковської, відхиливши клопотання дітей журналістки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3781
Читайте також
07.10.2009 17:57
Марьяна Торочешникова, «Радио Свобода»
44 198
03.09.2009 09:10
Григорий Туманов, Газета.ру
36 762
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду