У Черкасах скоєно замах на власника медіагрупи «Антена» Валерія Воротника

17 Лютого 2009
17238
17 Лютого 2009
14:56

У Черкасах скоєно замах на власника медіагрупи «Антена» Валерія Воротника

17238
У Черкасах скоєно замах на власника медіагрупи «Антена» Валерія Воротника
16 лютого о 21.15 у Черкасах було здійснено замах на вбивство власника медіагрупи «Антена», журналіста та опозиційного до міської влади громадського діяча Валерія Воротника, та його колегу, директора телеканалу «Антена-плюс» Володимира Мамалигу, повідомляє Черкаський міський портал.
 
Коли Воротник та Мамалига після прямого ефіру програми «Погляд з антени» вийшли з офісу телеканалу «Антена-плюс», джип, що належав Воротнику, вибухнув. Журналістів відкинуло вибуховою хвилею, проте вони залишились неушкодженими. На місце подій було викликано працівників СБУ та міліції.
 
Це вже не перший випадок замаху на Валерія Воротника, повідомляє «Новинар». Так, 2 липня 2002 року троє невідомих напали на шеф-редактора газети Антена Валерія Воротника близько півночі у неосвітленому місці однієї з центральних вулиць міста, при цьому в одного нападника був ніж. Воротніка було поранено ножем у руку та живіт, але він зумів відбити напад і поранив при цьому одного з нападників. Тоді журналіст не звернувся в міліцію, не вірячи, що правоохоронні органи здатні знайти нападників.
 
Нагадаємо, Валерій Воротник разом із Марією Самбур був фігурантом скандалів навколо розслідування справи Ґонґадзе та ініціатором судових позовів проти засобів масової інформації («України молодої», «Української правди»). Зараз він є активістом громадської організації «Народний фронт».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17238
Читайте також
17.08.2009 17:23
Людмила Нікітенко, «Україна молода»
28 865
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду