“Україна молода” і “Українська правда” виграли суд у Самбур і Воротнік

20 Лютого 2006
19874
20 Лютого 2006
16:55

“Україна молода” і “Українська правда” виграли суд у Самбур і Воротнік

19874
“Україна молода” і “Українська правда” виграли суд у Самбур і Воротнік

Газета “Україна молода” та Інтернет-видання “Українська правда” виграли справу за позовом М.Самбур та В.Воротніка, в якому позивачі вимагали спростувати поширену за їх твердженнями неправдиву інформацію в цих ЗМІ.

Нагадаємо, Валерій Воротнік та Марія Самбур у зв’язку із публікаціями (“Боротися з темниками буде ставлениця СДПУ(о)” від 14 листопада 2003 р., “Радіо «Континент» закрили. Перед цим Шолоху погрожували люди Медведчука” від 3 березня 2003 р., “Сергій Шолох: люди Медведчука спочатку планували повісити вбивство Гонгадзе на Волкова і Кравченка. Потім на Марчука” від 11 березня 2004 р., “Як ми з Шолохом ледь не знайшли убивць Гонгадзе” від 23 березня 2004р.), в інтернет-виданні “Українська правда” низки статей, а також в газеті “Україна молода” статті “Мене закрили в камері і “готували” до серйозної розмови” від 11 березня 2004 р. - вимагали спростувати поширену за їх твердженнями неправдиву інформацію.

Один позов було подано до пп “Українська правда”, Сергія Шолоха та Володимира Бойка (розглядався Печерським райсудом м.Києва), інший – до Сергія Шолоха, пп “Україна молода” та Олени Зварич (розглядався Шевченківським райсудом м.Києва). Позивачі просили стягнути відшкодування за спричинену за їх твердженнями моральну шкоду (приблизно по 10 000 гривень в кожному з позовів) та спростувати поширену інформацію (статті стосувалися обставин зустрічі М.Самбур та В.Воротніка з С.Шолохом і їх пропозиції Шолоху про співпрацю з тодішньою владою).

Згідно з рішенням Шевченківського райсуду від 19 грудня 2005 р. та рішенням Печерського райсуду від 27 грудня 2005 р. в задоволенні вищевказаних позовів відмовлено, оскільки позовні вимоги М.Самбур та В.Воротніка не знайшли підтвердження в судовому засіданні.

Проте з великою імовірністю можна припускати, що дані позови розглядатимуться ще в суді апеляційної інстанції у зв’язку з оскарженням М.Самбур та В.Воротніком судових рішень від 19 і 27 грудня минулого року.

Адвокатський супровід здійснювала юрист Тетяна Шмарьова за угодою з Інститутом масової інформації.



href="http://old.detector.media/search/ukraine.html?lang=0&qs=%D1%E0%EC%E1%F3%F0">Справа «Воротнік, Самбур проти «України молодої» виходить на заключний етап

Заседание по иску к "Украинской правде" вновь перенесено

Судове засідання у справі за позовом Марії Самбур та Валерія Воротніка до газети «Україна молода» перенесене на 6 жовтня

Сергій Шолох: "Вони б робили інформаційні програми, розставляли акценти і потім, з посиланням на моє радіо й імідж, це йшло б в пресу"

Суд над "Українською правдою" перенесли на на 20 вересня

Самбур&Воротник vs “Україна молода”: Прорив з лабет абсурду

Заступника редактора "України молодої" Олену Зварич притягнули до суду

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19874
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду