М.Самбур та В.Воротник подали позов на "Українську правду"radio.org.ua

13 Травня 2004
851
13 Травня 2004
16:18

М.Самбур та В.Воротник подали позов на "Українську правду"radio.org.ua

851
М.Самбур та В.Воротник подали позов на "Українську правду"radio.org.ua
Редактор черкаської газети “Антена” Валерій Воротник та колишній юрист Інституту масової інформації Марія Самбур подали в суд на інтернет-видання “Українська правда” - повідомляє "Громадське радіо" з посиланням на "Українські новини". Вони вимагають спростувати низку статей, в яких йдеться про причетність Валерія Воротника до погроз директору радіо “Континент” Сергію Шолоху. Ці статті були розміщені на “Українській правді”. Про це редактор газети “Антена” повідомив агенції “Українські новини”. Водночас у повідомленні інтернет-видання йдеться, що Воротник та Самбур вимагають спростування чотирьох статей, пов’язаних з ситуацією довкола радіо “Континент” та листами колишнього міліціонера Ігоря Гончарова. Моральний збиток від кожної публікації позивачі оцінили у 10 тисяч гривень. Крім того, Воротник та Самбур під час досудової підготовки вимагають заарештувати майно або грошові вклади “Української правди”. Це, за словами представників інтернет-видання, може на тривалий час заблокувати роботу “Української правди".

Коментуючи цей позов, “Українська правда" в редакційній статті "Кризові менеджери Медведчука оголосили війну "Українській правді"пише: "...судовий позов є зручним механізмом переслідування ЗМІ під час виборів, коли накладено мораторій на перевірку мас-медіа податковими та іншими контролюючими службами. [...] Також цей випадок із "УП" має бути показовим побиттям для інших інтернет-видань. [...] Позов проти "Української правди", тим більше якщо він супроводжуватиметься "маскі-шоу", відразу викличе різку реакцію на Заході. Цей резонанс, очевидно, має стати ще однією цеглиною у стіні, якою Україна відгороджує себе від Європи."

Cудове засідання відбудеться у Печерському районному суді м.Києва 27 травня. Моральний збиток позивачі оцінили у 10 тисяч гривень кожному.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
851
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду