Микола Томенко: Самбур та Воротнік наочно демонструють принади “кризового менеджменту” в ЗМІПрес-служба "Нашої України"

27 Травня 2004
1016
27 Травня 2004
14:43

Микола Томенко: Самбур та Воротнік наочно демонструють принади “кризового менеджменту” в ЗМІПрес-служба "Нашої України"

1016
Микола Томенко: Самбур та Воротнік наочно демонструють принади “кризового менеджменту” в ЗМІПрес-служба "Нашої України"
Голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко заявив, що судові позови на засоби масової інформації, які подають Марія Самбур та Валерій Воротнік, мають на меті дестабілізувати нормальну роботу видань, постійно тримати їх в напрузі, чинити на них психологічний тиск. “Позивачі, звичайно ж, прекрасно усвідомлюють, що виграти подібні позови надзвичайно складно. Я сам маю досвід судової тяганини із газетою “2000”. Двоє моїх представників постійно задіяні в цій справі, але відповідач знаходить різні приводи не з’являтися в суд, через що процес обіцяє затягнутися на невизначений час,” – зауважив народний депутат.

За словами Томенка, дії Самбур та Воротніка наочно демонструють, що таке розрекламований “кризовий менеджмент” у засобах масової інформації. “Це також свідчить про те, якими є уявлення про свободу слова всієї команди, яку представляють ці особи. Якщо Джангіров та Корчинський є рупором “друзів преси” Медведчука та Васильєва, то тандем Самбур-Воротнік є їхніми руками,” – зазначив Микола Томенко.

“З приходом Савенка на Перший національний телеканал зникли прямоефірні дебати політиків. А представники “Центру кризової журналістики” пропонують викинути з прямого ефіру трансляцію засідань Верховної Ради, оскільки народні депутати нібито демонструють низьку правову культуру. Парадокс: програма “Проте”, виявляється, має високу культуру, а представники законодавчого органу держави такої культури не мають,” – відзначив Микола Томенко.

Прес-служба "Нашої України"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1016
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду