Генконсульство Росії у Львові виступило на захист неадаптованих російських каналів

17 Жовтня 2008
18492
17 Жовтня 2008
13:36

Генконсульство Росії у Львові виступило на захист неадаптованих російських каналів

18492
Генконсульство Росії у Львові виступило на захист неадаптованих російських каналів
Генеральний консул Російської Федерації у Львові Євгєній Гузєєв звернувся до голови Львівської ОДА Миколи Кмітя з проханням «захистити права російськокультурних громадян України на вільне отримання інформації з Росії», повідомляє ЗІК. Йдеться про припинення трансляції у кабельних мережах іноземних (зокрема й російських) телеканалів, які Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не визнала такими, що відповідають нормам українського законодавства.
 
«Як ми розуміємо, ухвалене українською владою рішення призводить до того, що частина населення України позбавлена можливості вільно одержувати інформацію рідною мовою. Тим часом російськомовні громадяни України мають право самостійно вибирати, на які телевізійні канали кабельного телебачення  підписуватися. На нашу думку, ситуація, що склалася навколо цього питання, скерована на поетапне витіснення російської мови і російської культури з життя українського суспільства. І ця тенденція серйозно пригнічує. Вона шкодить нашій двосторонній співпраці, відносинам між народами наших країн. Крім того, йдеться про порушення або невиконання прийнятих Україною міжнародних зобов'язань як по Рамковій конвенції Ради Європи про захист національних меншин, так і за нині діючим Великим Договором про стратегічне партнерство між Росією і Україною», - йдеться у заяві пана Гузєєва. Генконсул закликає пана Кмітя використати свій вплив і «надати можливе сприяння у справі відновлення права російськокультурних громадян України на вільне отримання інформаційного продукту з Росії».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18492
Читайте також
03.11.2008 06:58
Сергей Аксёненко, для «Детектор медіа»
38 395
29.10.2008 13:56
Олександр Дубина
, для «Детектор медіа»
37 534
20.10.2008 10:57
Татьяна Ивженко, «Независимая газета»
41 949
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду