detector.media
28.10.2008 09:40
Верховна Рада Криму не перешкоджатиме відключенню неадаптованих каналів
Верховна Рада Криму не перешкоджатиме відключенню неадаптованих каналів
Верховна Рада Автономної Республіки Крим не перешкоджатиме припиненню трансляції у кабельних мережах півострова іноземних телеканалів, які Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не визнала такими, що відповідають українському законодавству. Про це заявив голова комісії ВР АРК із депутатської етики та ЗМІ Григорій Іоффе, повідомляє «Новий регіон».
 
На думку пана Іоффе, кримська влада повинна обмежитись поданням до Конституційного Суду. Адже, за його словами, Національна рада у своєму рішенні непрямо посилається на Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, яку так і не ратифікувала Україна. «На одне з найближчих засідань кримського парламенту наша комісія винесе проект подання до Конституційного Суду щодо відповідності закону «Про телебачення і радіомовлення» Конституції України. Чи може закон спиратись на документ, який не є частиною законодавства?», - сказав Іоффе.
 
За його словами, керівництво автономії не може оскаржувати в суді рішення Нацради – «до адміністративного суду повинні звертатись кабельні оператори». При цьому Іоффе припускає, що кабельники можуть побоятись вступати у судове протистояння з Національною радою. На пропозицію присутніх на прес-конференції представників кабельних операторів учинити за зразком місцевої влади Запоріжжя, яка зобов’язала кабельників відновити трансляцію іноземних телеканалів, Іоффе відповів: «Не наслідуймо не дуже добрі приклади». Григорій Іоффе є представником блоку «За Януковича!», який має 44 із 100 депутатських мандатів ВР АРК.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY