Вахтанг Кіпіані: Ярослав Мудрий переміг у «Великих українцях» завдяки маніпуляціям

18 Травня 2008
22086
18 Травня 2008
00:40

Вахтанг Кіпіані: Ярослав Мудрий переміг у «Великих українцях» завдяки маніпуляціям

22086
Вахтанг Кіпіані: Ярослав Мудрий переміг у «Великих українцях» завдяки маніпуляціям
Ярослав Мудрий опинився на першому місці за кількістю відданих голосів у проекті «Великі українці» внаслідок організованого голосування з кількох десятків мобільних телефонів протягом останньої доби голосування. Про це «Детектор медіа» повідомив шеф-редактор проекту Вахтанг Кіпіані, який також брав участь у програмі як «адвокат» Степана Бандери.
 
Нагадаємо, згідно з офіційно оприлюдненими результатами голосування, за Ярослава Мудрого було віддано близько 648 тисяч голосів - 40% від усіх 1621049 голосів, які надійшли протягом фінального етапу «Великих українців». Тим часом, 14 травня перед трансляцією фільму про Ярослава Мудрого, якого представляв народний депутат від Партії регіонів Дмитро Табачник, ведучі програми повідомили, що цей кандидат перебуває на 4-му місці. Степан Бандера, який у цей час перебував на 1-му місці, фінішував на 3-му місці із 261 тисячами голосів (16%). Друге місце посів Микола Амосов із 322 тисячами голосів (19,88%). Неофіційна інформація про організоване накручування рейтингу Ярослава Мудрого з’явилась ще до початку програми: «витік інформації» стався із джерел у редакції програми, які сподівались, що на результат програми ще можливо вплинути.
 
17 травня «Детектор медіа», побачивши в інтернет-щоденнику Вахтанга Кіпіані свідчення «накрутки» голосів за Ярослава Мудрого, звернулась до шеф-редактора «Великих українців» із проханням прокоментувати цю інформацію.
 
Вахтанг Кіпіані, шеф-редактор проекту «Великі українці»:
- З вівторка я був відсторонений від інформації про перебіг голосування, яку до того мав щодня протягом місяця. Заднім числом було пояснено, що це ніби через конфлікт інтересів, адже я є не тільки шеф-редактором «Великих українців», а й адвокатом одного з топ-десятки.  
 
У п’ятницю, в першій половині дня, я повідомив Анну Безлюдну, що маю інсайдерську інформацію, що на цей момент надійшло понад 200 тисяч голосів за Ярослава Мудрого. Це означало, що подальше голосування людей за будь-кого іншого – чистий фарс, цей персонаж вже ставав апріорі недосяжним. Це не було взято до уваги, мене й присоромили: що мені згодом буде соромно за такі підозри тощо. Але цифр я так і не побачив – дізнався про них уже в ефірі, разом з телеглядачами і учасниками шоу.  
 
Увесь сезон команда «Великих Українців» робила все, щоб було і цікаво, і пізнавально, і чесно. У нас у колективі не було настанови – має перемогти цей або інший історичний персонаж. Переможцем мав бути оголошений той, кого найчастіше називав народ. А тепер увага: 60 тисяч голосів за Ярослава Мудрого протягом місяця і близько 550 тисяч – за один день – це як? Якщо з формальної сторони це і не порушення «букви» проекту, але «духом» зманіпульовано. Переконаний, що ніхто в Україні не повірить, що Тарас Шевченко, визнаний всіма як українець номер один, який з великим відривом виграв перший тур проекту і був на третьому місці до 16 травня, програв князю Ярославу в чотири рази! Цей «кидок» є хамством, яке принижує всю націю.  
 
Це була чудово організована акція. Кілька десятків телефонів, номери деяких із яких відомі, і необмежені фінансові ресурси в останній день підмінили вибір всієї країни. Передбачити, що це буде настільки брутально, ніхто не міг. Це не стосується «груп підтримки», які самоорганізовувалися і закликали підтримувати Лесю Українку, Бандеру, Сковороду, Амосова, Шевченка, Лобановського. Робилися великі розсилки серед людей, тривали дискусії в блогах і на форумах. До речі, якраз у Ярослава Мудрого такої організованої групи підтримки не було, хоча ніхто не сумнівається, що він гідна постать і в нього є свої прихильники.  
 
Звучать думки, що маніпулювання вибором людей принесло користь – засвідчило тяглість українського державотворення, європейський вибір і таке інше. Адже, справді, постать Бандери, який ще за два дні до фінала лідирував з величезним відривом, викликає неоднозначне ставлення навіть серед україноцентричних людей. Мовляв, невідомі «добродійники», які не пожалкували за один день подарувати «Київстару» і «Інтеру» сто тисяч доларів, таким чином майже врятували Україну від «розколу» - на тих, хто за лідера ОУН і хто проти. Я би з цим, може, й погодився, якби це сказав народ, а не, як каже кримінальний кодекс, «група осіб, які діяли за попередньою згодою». Як слушно сказав сьогодні історик і один із консультантів проекту Ярослав Грицак: «Вони виграли цю битву, але програли війну».
 
Від «ТК»: «Організоване» голосування, як уже розповідала «ТК», було й в оригінальному проекті Бі-бі-сі 100 Greatest Britons – студенти вищих навчальних закладів, які носять імена Вінстона Черчіля та Ісамбарда Брунеля, масово голосували за цих кандидатів, які в результаті опинились на першому та другому місці. Після відкритої дискусії голоси студентів вирішили зарахувати. В Україні дискусія ще не почалась. Сподіваємось, канал «Інтер», якому «ТК» одночасно з цією публікацією надсилає офіційне прохання про коментар, готовий узяти в ній участь.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22086
Читайте також
19.05.2008 09:27
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
10 398
Коментарі
118
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ще Андрій
5808 дн. тому
Головне, що українці підтвердили свою готовність навіть до бою, проголосувавши за Степана Бандеру. Шевченко, Сковорода, Франко, Леся Українка і без голосування є найбільшими моральними та інтелектуальними авторитетами серед українців. А такі величні постаті як Ярослав Мудрий та й, зрештою, і Микола Амосов, не потребують підтримки таких провокаторів, як гнида Табачнік.
Андрій
5808 дн. тому
Про цю фальсифікацію я здогадувався ще в момент оголошення результатів. Якщо хтось пам"ятає, то після оголошення результатів сам Кравчук недвозначно натякнув, що голосування сфальсифіковано і треба не так серйозно ставитися до його результатів. Але що найбільше турбує, так це не те, що програв Бандера (на що натякає автор статті), а те наскільки ницою є гнида-Табачник, який настільки самозакоханий, що не зміг проплатити не "свого" героя, а, наприклад, Т.Г. Шевченка. І взагалі ЛЮДИ!!! Скільки ми будемо дозволяти топтати нашу волю... :( П.С. Я голосував за Г. Сковороду, ще мені здався дуже близьким за духом Амосов
Webster94
5808 дн. тому
================khersonec // 23.05.2008 19:17:36==================== Не знаешь Кипиани? Это бывший футболист тбилиского "Динамо" и сборной СССР. А вот этот Кипиани хочет незаслуженной славы. И вообще. Зачем этот опрос необходим был? Для подливания масла в огонь при непростой ситуации в стране. Известно было, что закончится это очередным противостоянием. Что и случилось.
khersonec
5810 дн. тому
Стаття, крім незрозумілого технічного питання - притягнута за уши. Хто такий Кіпіані? Чи ви чули про нього? Тепер ви про нього почули. Зробив собі піар на скандалі, чутках, плітках та сумнівної інтерпретації фактів. Чи комусь забороняється рекламувати своїх героїв? Чи хакерам заборонялося боротися за "своїх" героїв? Чи заборонялося голосувати по кілька разів за своїх улюбленців? Ні. Й ще раз ні. Взагалі. Кіпіані намагається заради власної дурнуватої слави принизити Великого Українця - ГАНЬБА!
Юрий
5811 дн. тому
Мало наверно ВЫНЫЩИВ Бандера неукраицев, что разного рода Кипиани подняли хай!
Ляля
5813 дн. тому
Все подстроено,нет сомнений.Я не за Бандеру,но такая поддержка Мудрого-это бред.На Востоке голосовали плохо,даже были голоса за Бандеру,Шевченко,Амосова,Лобана...Может студентам Харьковской юракадемии имени Мудрого дали спецзадание голосовать круглосуточно? Про Запад вообще говорить нечего,там поддержка Мудрого была самой минимальной.Даже если не хотели пускать Бандеру на первое, ПОЧЕМУ МУДРЫЙ??? Россия тоже может его назвать своим Великим и оспорить это невозможно.Почему так унизили Шевченко,который есть и будет флагманом украинской нации во всем мире!!!!!! Позор,украинцам,позор !!!!
Стас
5813 дн. тому
Панове, а чи не запізно ви схаменулися? Жидомасони уже років зо триста маніпулюють свідомістю українців. А тут якесь примітивне шоу з нульовим рейтингом!...
ЩУР
5813 дн. тому
Інтер і всю бригаду Вел.Укрів - до суду за фінансове ошуканство українців - незалежно від того, хто за кого голосував! Козаки собі чубляться - а шустрий корчмар кишені набиває ;)
qooq
5813 дн. тому
Никогда не поверю, что Бандера мог оказаться в первой пятерке. Так что манипуляции налицо. Я основываюсь не на своих симпатиях, а о представлении о мнении граждан. Ярослав Мудрый тоже высоковато. Хотя я бы его лично поставил высоко.
Пример
5813 дн. тому
" // 18.05.2008 07:26:54 Это еще и финансовое мошенничество. Люди, голосуя, тратили деньги на звонки, которые по сговору организаторов ничего не решали. Подать бы коллективные иски за материальный и, заодно, моральный ушерб, связанный с заведомым обманом учасников голосования. Отдельно к Интеру - и разорить его нахрен. Отдельно (коллективные же) к Безлюдной и Шустеру. Неужели в многомиллионой стране лохов никто не захочет за это взяться? Да любая юр. контора могла бы безмерно разбогатеть на этом." - на прошлой неделе бритаский коммерческий канал ITV был оштрафован ихним эквивалентом Нацрады по телевещанию на ?5.67 million за манипуляции со зрительскими смсками . Одна из многочисленных ссылок по данной теме: http://uk.news.yahoo.com/itn/20080508/tuk-ofcom-slaps-record-5-67m-fine-on-itv-dba1618.html
Олег
5813 дн. тому
Не треба взагалі той "косноязичний" "ящик" вмикати - є декілька нормальних, або більш-менш, інтернет видань - треба примножувати їх кількість і там треба спілкуватися, читати, дивитись і слухати. Там і всі подібні "проекти" - не чужі а наші - проводити, попередньо захистивши їх від путінських нафторубльових інтернет-бригад. А телебачення, доки його не існує українського, слід ігнорувати - не труїти свої душі, не оплачувати чужу рекламу на шкоду своєму добробуту, економіці й духовному та фізичному здоров"ю. Геть брехливий москальський "ящик" з нашого дому! http://observer.sd.org.ua/news.php?id=12013 http://www.freewebs.com/propovid/kyivrus.htm http://exlibris.org.ua/nakonechny про "развітіє інтернета" "бригадами": http://ds.ru/ss1.htm http://www.gulag.ipvnews.org/article20060916_01.php
Вуйко
5814 дн. тому
А нехай цим всім телебрехунам повилазить! Вони думають, що народ дурний. Ой, дочекаетесь!
глядач
5814 дн. тому
Спершу здавалося – все так добре: - Степан Бандера третій (ну, як на стан самоусвідомлення українців) – “нічого” собі, - просто супер! - Та й друга десятка теж нівроку: Іван Мазепа, … Роман Шухевич (!!!), Андрей Шептицький! Щось аж надто підозріло все гладко… Але, може й справді, їм “дозволили” бути так близько – саме для того, щоби комусь з них не дати перемогти???!!!… Хай би вже виграв будь-хто, аби тільки знати, що й справді саме він виграв – але по-чесному. Але хіба ж у нас знатимеш, чи по-чесному???!!! – Бо або змахлюють, або організують, або – просто “намалюють”. Шкода! А що, правдоподібно, спаскудили все… - Ну що ж, не вперше… Шкода, що й не востаннє!!! Що ж стосується наших масмедіа (канал на якому було шоу, зокрема)… - після того, що вони виробляли під час виборів 2004-го… І ніхто не був засуджений недовір’ям глядачів і читачів. Усі залишилися на місцях. Чого ж від них сподіватися? Напевно нам, глядачам (читачам) слід бути більш вимогливими і нетерпимими до брехні та шахрайства!!! Хоча, звідки вони знатимуть, що ми їх бойкотуємо (особливо телевізійники). Але, якщо ми самі себе не поважаємо – то хіба вони нас поважатимуть??? То кому ж потрібно було, щоби Ярослав Мудрий посів перше місце?” А нікому! “Їм” просто потрібно було, щоби не виграв хтось ЇМ “неугодний”!!!!! Щоб не було надто банально – всі сподівалися що Він переможе, от Він і переміг – навіть Шевченка посунули аж на четверте місце! – Імітація “запеклої” боротьби?!!! Шкода, що для своїх брудних ігор обрали справді Велику людину. Ну, але таку – з перед століть, щоб не викликала ні у кого особливих емоцій. Хоча емоції були. Мовляв, - він навіть невідомо хто – просто “київський князь”… Івзагалі - чого це ми його забрали у росіян. Нормально, ні? Ніби того не вистачає, що “київський” - ніби Київ споконвіку і завжди не належав до України. Чомусь Росія ніколи його до себе не забирала і навіть коли Україна до її складу входила, НІКОЛИ “мать городов русскіх” не була її столицею. Отож - Київ споконвіку був і є наш і тільки наш!!! – Для тих, хто цього ще не знає (і для пана Рибчинського персонально)! Отже київські князі – це українська, а не російська, історія!!! Росія – це вже зна-а-а-ачно пізніше сталося… Дуже прикро, що,
Oksana
5814 дн. тому
ВАХТАНГ! Але ж ви самі допустили маніпуляції. На сайті Бі-Бі-Сі висять витримки з правил цієї гри, де вказано, що з одного мобільного можна зробити лише один дзвінок. Тобто, ваша команда свідомо пішла на відхід від цих правил. Я розцінюю це так, що ви вирішили дати собі простір для маніпуляцій, про всяк випадок. Тому, зараз ваші слова звучать непереконливо. В будь-якому випадку, винити ви можете тільки себе.
Віктор м.Луцьк
5814 дн. тому
Протягом останніх днів намагався проголосувати за С. Бандеру відправивши повідомлення з мобліьного, однак усі намагання закінчувалися невдачею - приходило повідомлення, що смс не можна відправити. Скажіть будь-ласка чи не повторення це 2004-го року, коли кучмісти, такі як Табачник намагалися маніпуляціями підтасувати вибір людей під себе?!
Ira
5814 дн. тому
Це правда. В останній день (на відміну від того, що було значно раніше), смс за Бандеру НЕ ВРАХОВУВАЛОСЯ. А з стаціонарного я взагалі ні разу не змогла проголосувати, все зайнято було...
Бодя Київський
5814 дн. тому
Той антиукраїнський і антигрузинський, а також зовсім некорисний "Корисний" - просто {CENSORED}, вибачте за радикальність дефініції. Ліпше б він пояснив, ЧОМУ В ОСТАННІ КІЛЬКА ГОДИН ГОЛОСУВАННЯ САМЕ ЗА БАНДЕРУ НЕМОЖЛИВО БУЛО ПРОГОЛОСУВАТИ - просто короткі гудки на номер 8-900-........-02 та ВІДПРАВЛЕНІ, АЛЕ НЕ ЗАРАХОВАНІ SMS, НА ЯКІ ТАК І НЕ НАДІЙШЛО ВІДПОВІДІ. АБО ТА ВІДПОВІДЬ НАДІЙШЛА ВЖЕ У СУБОТУ, АЛЕ БУЛА ВОНА ЗОВСІМ ІНША - ЩОСЬ НА КШТАЛТ "ВАШ ПОЇЗД ВЖЕ ПІШОВ". ЧИ НЕ ЙДЕТЬСЯ ПРО ФАЛЬСИФІКАЦІЮ ЩЕ ТЕХНОЛОГІЧНІШУ ЗА ПРОСТЕ МЕХАНІЧНЕ ВІДПРАВЛЕННЯ ДЕСЯТКІВ ТИСЧЯЧ ПОВІДОМЛЕНЬ?
Unrated
5814 дн. тому
Муля,отличный прогноз.Поскорее бы он сбылся и очистится страна от жлобства и ржавчины!
НеГрач
5814 дн. тому
Знаете, почему отвратителен московский национализм? Потому что он активно паразитирует на каноническом Православии. А себе задайте вопрос, г-н Грач: почему Христос умер на кресте и Воскрес, а не победил на конкурсе "Великие Украинцы"? И нужна ли Ему победа за тысячу эсемесок фарисея? А Его слугам, друзьям - таким как блгв. кн. Ярослав? Своими действиями многоэсемесочный почитатель князя умалил те 60 тысяч голосов, кот. отдали с чистым сердцем, от любви. А Вы же отдали от ненависти - к Степану Бандере..... Больно!
Муля
5814 дн. тому
А буде так: 1. Князя Ярослава зробили "першим" на есемесочне бабло Горбаля. 2. У червні проведуть "Вєлікіх русскіх" в РФ - перемога буде теж за князем Ярославом. 3. Скажуть: вєлікій русскій і укрАінец - адно ліцо. 4. В серпні проведуть шоу 1020-річчя Хрещення Московії (псевдо - Русь). Свято цілеспрямовано котиться по західноукраїнським провіцніям, оминаючи вже "обролених" східняків. Мета - как бьі наново крестить хохлов. 5. Пропагандивна нейтралізація осіннього Батурина (300 років масових убивств 1708 року). 6. 1709-2009 - 300-лєт пабєди русскава аружия на хохлами і Мазєпай в цєнтрє Украіни. ВСЬО! І ПРЕЗИДЕНТСЬКІ ВИБОРИ ЯНУКОВИЧА. 7. Факультативне вивчення української мови з 2010 року в Криму і на Сході, у Центрі - па желанію (так уже у всій Біларусі). 8. 2012 - аншлюс Хохляндии на честь Пабєди русскава аружія над Наполєонам. І тоді полноє ВСЬО! (Принаймні, так розплановано. Але буде по-іншому;))
Корисний
5814 дн. тому
Щось за голодомор i сталiнськi табори забувати стали. Пора Сталiну i його грузинам вiдповiсти за знищення нашого народу. А то Кiпiанi, Саакашвiлi i iншi грузини - вибачення просити збираються? Чи думають , що у нас коротка память? А потом i з Бандерой розберемся, для чого грузини нам його всовують.
Дівчисько
5814 дн. тому
Як ж всім легко срати на голову людям, сидячи вдома з чашкою чаю і казати:айайай..Дядя Кіпіані не сказав це в ефірі. Людоньки, у чому справа? Піднімайте бунт - і вас покажуть на ТВ. Скажи Кіпіані свою думку щодо фальсифікації по тв - знайшлась би така ж сама кількість ушльопків, яка б казала: піарить себе мужик.
киевлянин
5814 дн. тому
Возможно, завершение проекта "Велиний Украинец" устроил и успокоил мноргих, но какими методами это спокойствие достигается возмущает и удручает! Вся фальш, ложь, цинизм и полная безнаказанность, пронизавшая за эти годы украинскую власть, проникла, как спрут, во все клеточки украинского общества и окончательно деморализовала его. Результатам голосования мобилкой почти на всех каналах верить нельзя! "Интеру".к сожалению, тоже! На рус.программе "К Барьеру" В Соловйова и на ТРК Украина С.Рахманина и у др.применяется та же технология : результат голосования противоречит логике содержания спора гостей. Пол-Киева за гречку и копеечные подачки торгуют совестью и готовы отдать будущее столицы проходимцам..То, что Киев уже потерял и еще потеряет в тысячи раз больше, не убеждает эту часть аморальных и циничный граждан.И снова побеждают технологии, которые опускают мораль общества все ниже. Мы и не заметили, что уже все ниже плинтуса! Поэтому протесты и Вахтанга Кипиани и др. порядочных людей, у электората вызывают потоки злобной брани.Что,Спостережливий, укуси себя за хвост! Спасибо Вам ,Вахтанг, что не промолчали!
Ирина
5814 дн. тому
Вот и первая ласточка, которая пиарит себя любимого на этом проекте. А почему же Кипиани молчал об этом в студии? Кравчук вот сказал, а Кипиани промолчал. Или в студии было неудобно на глазах у коллег с которыми этот проект делал? Или просто не тот эффект и не те дивиденды? Плохо, что Телекритика из сайта для профессионалов превратилась в сливной сайт для телезвезд местного пошиба, типа Кипиани.
Наталія
5814 дн. тому
Справжнім великим українцем є Вернадський.Творець біогеохімії, засновник вітчизняної школи геохіміків, основоположник учення про біосферу та ноосферу, історик науки, філософ, натураліст. Перший президент Української Академії наук. Людина, яка випередила час на сотні років. А Шустер - просто дрібний говіркий шулер. На побігеньках у голубих.
Серго
5815 дн. тому
Кіпіані, як усі умовні українці, намагається, мабуть, заробити собі плюси - він здається більш українцем, ніж справжні
Фекла
5815 дн. тому
дебилизм всей акции налицо. напоминает вопрос "назовите десять книжек, которые обязательно надо прочесть" поэтому нет смысла в том, чтобы опротестовывать то или иное имя в списке "великих". Украина пока еще мало известная страна в принципе. И, конечно, для ее истории Ярослав Мудрый фигура куда более значимая, чем Бандера, не говоря уже о том, что величие его сродни величию Герострата.
куку
5815 дн. тому
Чому всі так схопились за Бандеру? Я і мої знайомі свідомо голосували за Амосова. Та все ж підозри щодо такої прихованої любові до Ярослава Мудрого виникають.
відповідь
5815 дн. тому
Не забувайте, що в даному разі його дії мають розглядатися з точки зору АДВОКАТА, а не ШЕФ-РЕДАКТОРА проекту. А от наскільки етичним було призначати Кіпіані адвокатом при тому, що він уже був шеф-редактором - це вже інше запитання.
5815 дн. тому
2Tina "те, що Кіпіані - передвиборчою агітацією" - предвыборной агитацией в исполнении ГЛАВЫ ЦЕНТРИЗБИРКОМА?
Севастополец
5815 дн. тому
Юрий бить у вас не получиться,очко то жим,жим,я(и мои друзья) такое периодически говорим вашим "славным и героическим" пропившем и продавшим все и вся друзьям из ЧФ такое же(про то что они оккупанты) и наблюдаем ту же самую картину...Геройства у ваших "друзей" и их защитников(иногда попадаются и такие) хватает лишь до первого взмаха кулака..Так что сидите и дальше в своем итернете считайте себя героем(ями) только не говорите про так называемую реальную жизнь,тем более что вы к ней не имеете отношения....
kulinichkolya
5815 дн. тому
если у нас в стране есть журналисты, они должны задать 2 вопроса г-ну Шустеру. Знал ли он о странной статистике голосования (95% за двое суток) ? Если знал - почему это не озвучено и обсуждено в эфире? Табачник с радостью признал что лично послал 1000 СМС - в цивилизованном мире это уже было-бы достаточно для ухода на политическую пенсию. Пацаны уже перестали ощущать границы базовой порядочности.
Ярослав
5815 дн. тому
Чому ми всі вирішили голосувати за Бандеру? Це був спротив всьому тому, що відбувається сьогодні з Україною. Путін - фак! Колесніченко - фак! Табачник - фак! Всім, хто краде, хто лживий, всім, хто малорос - ФАК!!!!
Ярослав
5815 дн. тому
Я голосував за Бандеру. Мій друг голосував за Бандеру. Моя дівчина голосувала за Бандеру. Мій батько голосував за Бандеру. Ми всі живемо в Києві.
тіна
5815 дн. тому
Спостережливий, не котіть бочку на Кіпіані. Маніпуляції були фактично в останні дні, він уже нічого не міг зробити (я маю на увазі не фальсифікацію у відповідь). Чи ви вважаєте, що варто було сказати в ефірі, що це все брехня? То подайте приклад, а ми подивимось. Вам до Кіпіані - як до неба рачки. Я можу ще зрозуміти - 100 смс з одного телефону, але тисяча, як говорить Табачник, - ну це вже занадто. Требу було встановити хоч якийсь ліміт, щоб не було "бабло перемогло". Якщо провести аналогію з політичними виборами, те, що зробив Табачник, можна назвати фальсифікацією, а те, що Кіпіані - передвиборчою агітацією
g.kornilov
5815 дн. тому
а как вообще мог Бандера иди на первом месте хоть даже 3 минуты? Вахо, объясни, ты ж был шеф-редактор.Я ж не поверю, что вся страна головой поехала. Ведь есть еще неумолимые данные о народонаселении областей. И где ты сейчас вообще, заварил разговор и пропал : наверно на своем блоге сопли размазываешь, покойного Кривенка опять цитируешь какой ты классный пацан и новой работы просишь? Интифада ты наша николаевская, расскажи людям почему ты вылетел с плюсов и из фокуса, ну чтобы совсем ярким немеркнущим светом засветился светлый нимб правдолюбца:)
Юрий
5815 дн. тому
"Севастополец",с такой позицией вас не бить а лечить нужно.Сегодя в Симферополе наблюдал презрительное "оккупанты!" в спины украинских офицеров! На лиц молодых офицериков было просто жалко взглянуть! (особенно учитывая что шипели молодые и красивые девушки). Вам бы на Говерле жить,а в Крыму хлопотно быть "нэскорэным".
L
5815 дн. тому
А цікаво, чи визвало б таке ж обурення у правовірного украінського націоналіста Вахтанга Кіпіані накручування рейтингу комусь іншому, наприклад його улюбленому Бендері? Впевнений, що ні! Та я впевнений, що він сам організовував масовий вкид голосів за Бендеру, тільки пожлобився багато відправити. Бо він же ж відомий скупердяй :)
Севастополец
5815 дн. тому
Юрий не судите по себе о других,если вас били...а по поводу чуши...я понимаю что для вас показатель что вы и "ваши" на площади Нахимова под флагами русского блока и вЯтренко собираются,огромное количество людей в Севастополе понимает весь этот бред про "злобных" Бандеровцев,про привязку их к фашистам.Просто по опредленным причинам(в том числе и из за неадекватнасти таких как вы)стараються не озвучивать свою позицию..
Спостережливий
5815 дн. тому
У Кіпіані це постійність - спершу срати на голову глядачам, отримуючи за, звісно, гроші, а потім срати на тих, хто платить і тікати до інших: суркісівські ""Киевские ведомости" , медведчуківські "плюси", "Хвокус-покус", тепер "інтернушка".... Ви не забули, що це чудо в пір"ях було редактором у Корчинського?
Бандера
5815 дн. тому
Рапс, точнее его жмых - будущий основной кормовой продукт моих любимых украинцев. Всю свою жизнь я боролся за то, чтобы украинцы разрушили большевистскую индустрию и вернулись в своё средневековое национальное свидомое. И вот этот час настал! Вся украинская земля будет приватизирована, засеяна рапсом, конечный продукт будет вывозиться, а украинцам будет оставаться жмых на пропитание. На вырученные долларовые бумажки мои политические последователи, олигархи будут обогащаться лично и покупать семена рапса и топливо для заправки сельхозтехники. Охранять всё это будет НАТО. Хай жывэ ВТО! Хай жывэ НАТО! Героям слава! Рапсу Украини!
Олег Онисько, Львів
5815 дн. тому
Вахтанг, дякую за мужність.
малороссиянин
5815 дн. тому
пора делить страну на пополам
Л.Грач - сам ложка дегтя
5815 дн. тому
Как раз из-за таких запроданцев и холуев московских, как ВЫ, у нас в стране такой хаос, так как ВЫ упорно продолжаете тащить нас назад, а мы хотим вперед. Боюсь, что только после кончины последнего комуниста можно будет вздохнуть спокойно.
зритель
5815 дн. тому
1. Идея передачи «Великие украинцы (англичане, занзибарцы…) – полная лабуда. Это все равно, что решать который палец на руке важнее, мизинец или указательный. Или, без чего не обойдешься, мозжечка или прямой кишки. Вдвойне лабуда – претензия на объединение все тех же украинцев, англичан, занзибарцев вокруг одной единственной личности. 2. Метод определения победителя путем смс-голосования обрекает эту лабуду на обязательные фальсификации. Не хочешь проиграть наперсточникам –не садись играть. Или обижайся сам на себя. 3. Судя по многочисленным комментам, я не ошибаюсь, что диагноз украинской громады – Степан Бандера. Хотя была надежда, что Ярослав Мудрый – свидетельство здорового иммунитета украинского народа.
WSG
5815 дн. тому
Якщо Укріїна залишиться Україною, то завдяки таким , як Кіпіані
WSG
5815 дн. тому
Коли починавсья цей проект, я на 100% був впевнений у підтасовці. В нашій країні без найо..к та підкупів жоден механізм працювати не може. В нинішніх умовах хазяїн становища в нашій країні - еврей паніковський, який є символом епохи, та якому, на відміну від Степана Бендери стоїть памятник в центрі Києва. На жаль ці паніковські і вибирають нам лідерів...
5815 дн. тому
Згоден з Олею Сумською. Не зовсім правильно обирати найкращого ВЗАГАЛІ. Це приблизно, як сперечатися, хто краще грає: Андрій Шевченко чи Анатолій Хостікоєв. А щодо постаті Ярослава Мудрого... Я думаю, набагато більше було б суперечок, якби перше місце посів Микола Амосов чи Степан Бандера. Вважати "першим" українцем знаменитого футболіста й тренера Валерія Лобановського теж би було смішно. При всій повазі до цієї людини
Леонид Грач
5815 дн. тому
«Обозначив великого христианского подвижника святого князя Ярослава Мудрого в авангард отечественных идеалов, общество тем самым побуждает всех нас, а также и государственную власть поднять на знамена заветы объединителя народов и земель. Этот выбор украинских граждан с учетом нынешнего мутного периода политических противоречий, евро-атлантических агрессий, носит знаковый характер, указывает на устремленность народа к каноническим истокам духовности, Православия, а самое главное – на осознание народом важности укрепления патриотического духа как основы для цементирования государственных начал восточно-славянской цивилизации. Общий результат голосования в проекте «Великих украинцев» обнаруживает, какие наиболее священные приоритеты доминируют в сознании общества. Это приоритеты укрепления национальной самоидентичности, славянского единения, на что указывает и другой избранник украинской общественности, определившей в десятку самых великих - гетмана Богдана Хмельницкого. Это – если хотите, генетическая реакция, обобщающая народное мнение, что идеи Богдана Хмельницкого, его завоевания несут непреходящую историческую значимость для двух братских государств – Украины и России. Люди, как мы видим, преклоняют головы перед тем высочайшим подвигом, который совершил Богдан Хмельницкий, положивший свою жизнь на алтарь Родины ради одной эпохальной цели: чтобы народ Украины был навеки с Россией. Этот призыв «Навеки с Россией!» воплотился в виде лозунга, и именно эту мысль теперь доносит нам украинский народ сквозь строки результатов голосования в проекте «Великих украинцев». Однако вызывает особую боль, что не обошлось в бочке меда без ложки дегтя. Среди таких достойных имен, как Ярослав Мудрый, Богдан Хмельницкий, Тарас Шевченко, Николай Амосов, Григорий Сковорода, Леся Украинка, Валерий Лобановский затесалось, как чужеродное тело, имя палача украинского народа Степана Бандеры. Это наводит на тяжелые размышления о том, насколько серьезно проникли в сознание общества навязываемые насильничающей властью симптомы разложения, атрибуты заболевания националистической, фашистской устремленности».
глядач
5815 дн. тому
Шустер - досвідчений провокатор. З території України за великі гроші ( і не тільки інтерівські) він веде гру проти Москви. На цей раз у дурнаях залишилися й українці.
Юрий
5815 дн. тому
Судя по вам,товарищ "Севастополец",сразу видно кого в детстве били по голове,такой чуши в г.Севастополь никогда,ни от кого не услышишь.
Лохотрону Шустера
5815 дн. тому
Ну да, Кипиани возносил Шустера! Но ведь у него был интерес. помните -интервью с анечкой Безлюдной в "Фокусе"? Мальчик послужил и его взяли на "интер", но уволили из "Фокуса". А теперь - пора соглашаться на другое предложение ( оно есть) и надо опять уйти протестантом. Почему бы не сказать о своих подозрениях в прямом эфире? Так могли бы по контракту не рассчитаться. А таперича все готово к отплытию. Новы работобадели Кипиани должны учесть эту особенность: когда придет время Вахтангу уходить - вы будете представлены как душители свободы или просто жлобы. А Бандере не повезло. Если бы его презентовал Табачник - он бы победил. Я, например, голосовал за блестящее промо Димы.
Лохотрон Шустера
5815 дн. тому
А как Кипиани возносил Шустера и програму как самую патриотичную в мире.А Шустер молодец- еврей ты наш итальянский - снова опустил Украину. Может и орден за этот наши идиоты -политики дадут
Сергей
5815 дн. тому
Уважаемый СЕВАСТОПОЛЕЦ. Я лично не голосовал вообще, потому, что во-первых, понимал - любой исход вызовет споры, а во-вторых считаю, что нельзя выбирать одного лучшего среди людей абсолютно разных направлений человеческой деятельности. Выбор любого другого человека уважаю, но хочется слышать хоть какую-нибудь аргументацию от разума, а нет от эмоций. А Ваше: "// 18.05.2008 23:34:57... голосовал за С.Бандеру.У нас не все такие уж в голову ударенные...", это всего лишь неуважение к остальным. Не знаю, что Вы принимаете от головы, но судя по всему это не помагает.
Севастополец
5815 дн. тому
А я вот,хоть и Севастополец(коренной)голосовал за С.Бандеру.У нас не все такие уж в голову ударенные(хотя и большинство).Ну а по поводу интера мне и моим друзьям было сразу понятно что не сделают С.Бандеру победителем,ну ни как!!!!!!Да и интер дерьмово туалетный канал,каким был при кучме таким и остался.Ну а Вахтанг молодец,хотя конечно мог все эти нюансы и по другому подать,а то карван ушел,а собаки только залаяли(да и его фильм про Бандеру был откровенно слабый,как впрочем и все остальные фильмы этого пректа).
мкацрі
5815 дн. тому
Дякую адмінові, що не полінився вночі зпізати мені висновки, вони були веселими й корисними
мкацрі маграм ламазі мхареа
5815 дн. тому
Відтоді, як ти, батоно, опинився У ФОКУСІ, я зрозумів, що ти починаєш активно конвертувати своє славне дисидентське минуле(хоча б і як колекцонер самвидаву). Криза середнього віку, переляк опинитися лузером по цих їхніх квазілюдських понятіях? Все закінчується однаково, бачив би ти обличчя Яневського, Борсюка сотоваріщі, а я їх бачив пар днів тому. Кїївський анатомічний театр та й годі. При тому що обидва вони завжди паам*яли, що київський режим був та буде опереткою. Нема держави ніде-ні в нас, ані в Росії, ані в лімітрофах, ніде її нема ближче за Прагу, бо для наявності держави потрібна віра громадян у реальність наявного. А тут і там, ДЕ ВСІ ПРО ВСЕ ЯК НЕ ЗНАЮТЬ, ТАК ЗДОГАДУЮТЬСЯ, А НА ВСЕ ЗАБИЛИ І ПРОСТО ТЯГНУТЬ ДО КУБЕЛЬЦЯ, БО Ї ВСІ ІНШІ ВІД ПОЧАТКУ ТАК РОБЛЯТЬ, ЕНТРОПІЯ ВЖЕ ПРИЙШЛА ДО ТОГО, ЩО ЯК ВІДКРИЮТЬ ШЛЮЗИ ВОДОСХОВИЩ, НІХТО Й НЕ ПОМІТИТЬ. ДО КУБЕЛЕЦЬ ТЯГНУЧИ, ВСІХ ВСЕ ЗАДРАЛО, ОКРІМ ТИХ, ХТО "ПОНАЇХАВ", ЦІ ЗА КАР*ЄРОВЛАШТУВАННЯМ НЕ ВСТИГАЮТЬ ПОМІТИТИ, ЯКИЙ ТРИНДЕЦЬ У ВСІХ НА ПОРОЗІ. Бандера принаймні єдиний показав би усій цій наволочі (включно і з западенськими патріотами) дідчу матір, цій країні тільки дуче покотить, щонайменше, хуторянину треба аби його яйця хуторянські було встромлено у хвіртку, а діти сиділи заручниками у Батьковому льоху, тоді він і назве Батька-Великим Українцем. А на тих, хто плакав за людьми та землею, хоча б і п*яними слізьми -завжди знайдеться тепер своя Бузина або хто іний ще бздючіший. Та що казати, ще кручені запорожці, що у п*яти столицях платню по відомості отримували і все одно тамтешніх посланців по своєму степу били, казали влучно-"НЕ ПОРОСТЕ ДУША ПОЛИНОМ-АБИ ГРОШІ!" Єріцлейф Кульгавий (той, що потім помінявся у паспорті на Ярослава Мудрого, бо по всіх сам лишився, як Сухоруке Джугашвілі) усіх своїх 11-теро братів перебив (дарма що від різних матерів), Бориса і Гліба теж він замочив (читайте "Сагу про Еймунда" та монографію Іль*їна "Літописна стаття 1015 року"), Святополк був єдиний кого хотіли кияни, встигрув показати себе нормальним цивілізованим правителем, а Кульгаве від киян двічи бігало на Новгород тікати за море до рідних шведів (воно шведською до кінця життя розмовляло краще за слов*янську), на шведські гроші тут всіх
Киса
5815 дн. тому
Бендера - это жена Остапа Бе ндера, Фаина Соломоновна Бендера.
Козак Кодацької паланки
5815 дн. тому
Хоч би історічних персонажів не займали.Таке голосування не є чимсь сутевим.У кожного свої герої і своє відношення до інших персон.Я свідомо не приймав участь у телефонному голосуванні.Як можно робити змагання хто краще,Шевченко Т.Г. чи Сковорода.Амосов чи Лобановський?У кожного є заслуги перед суспільством .Але буде дуже смішно коли росіяни на перше місто поставлять Хрестителя Русі,равноапостольного Володимира Великого.Адже він зібрав Русь і її прославив.Ярослав же тільки один із синів.Після нього Русь розпалася,бо він розділив її між своїми синами.
Глядач
5815 дн. тому
Для // 18.05.2008 23:34:57 Мабудь у нього їх стільки, що він з Вами ділився. Тепер у нього їх вже не хватає, а у Вас - ще не хватає. Ви хочь якось назвіться, бо незручно спілкуватись з цифрами.
5815 дн. тому
шановний глядач, вам би хоч десяту частину мізків, які має кіпіані.
васі (натуральному)
5815 дн. тому
перепрошую, а БЕндера, за якого голосували ваші знайомі українці - це хто?
тій самій
5815 дн. тому
а Ви порівняйте з аналогічними проектами в інших країнах. у нас справді найвищі результати по голосуванню. і нічого гнати на кіпіані - він свою роботу зробив на всі 100% (ну хай 99%). не забувайте, що це все-таки телевізійне шоу, а не політичні вибори, тому таких цифр, яких Ви очікували, тут бути не може.
5815 дн. тому
у западенцев денег не хватило на голосование....так что результат правдив
Глядач
5815 дн. тому
Вахтанг без роботи не залишиться. {CENSORED} це професія вічна.
socis
5815 дн. тому
Фільм про Тараса Шевченка мав частку 11,49%, про Ярослава Мудрого – 9,66% . Ну, в принципе, вполне удовлетворительная доля.... для ICTV)
YaYa
5815 дн. тому
А тепер ще кілька місяців будуть обговорювати результати обговорення. Канал свого досяг - ще трохи побуде на "язиках". Зрештою, перемогла постать компромісна. Більш того, гідна. Чого такий галас? Всім великим постатям від цієї метушні під назвою "проект "Великі українці" - ані спекотно, ані холодно. Вони були,є і залишаються великими. Як на мене, сам проект вийшов невдалий - нас не просвітив, когось пересварив, а Вахтанг ще й без роботи може залишитися!
ASD
5815 дн. тому
Країна дурнів! :( "хто ж більший українець - конунг Рюрик чи нарком Каганович?.."
Kulish
5815 дн. тому
2 Александр. Да вот такая она и есть вместе с Табачником... Мы еще не забыли 2004-й!
Валерий
5815 дн. тому
Для за бандеру // 18.05.2008 10:27:57 Интересная у Вас логика. Если приписали голоса Мудрому (это вне всяких сомнений достойно осуждения), то это навязывание группой людей своего мнения остальным, а если по Вашим же словам "активний захід" проталкивает своего Бандеру, то это не есть навязывание части людей своего мнения остальным. А по-моему это тождественные вещи. Это по поводу объективности мнений. А по поводу проекта в целом, то он был провокативным с самого начала, поскольку проходил в период большого сумбура в стране. Каждый хотел видеть на вершине своих героев (к сожалению страна разделена идиологически и это понятно всем), а результаты зависели не от объективности, а от активности. Поэтому победил принцип: "Своих не любим - чужих не навидим".
5815 дн. тому
2 Александр Нет, такая хе...рня никому в голову не приходила, кроме вас
эхо
5815 дн. тому
2 Зоя Загородня Согласна с вами, но коль мы уже "сыграли", по вашему выражению, в этот проект, отдавали свои голоса не бесплатно(!), то нам важно знать не только "кто" Великий Украинец, но и "как" он им стал, и мы имеем на это полное право, как имеем такое же право требовать, что бы орги проекта вместе с начальниками ИНТЕРа ответили за фальсификацию. Слишком долго и много нам рекламировали этот проект, как самый-пресамый, что бы теперь молча утереться.
Александр
5816 дн. тому
а никто не подумал о том, что это интервью с уважаемым господином Кипиани подстроено для того, чтобы опять показать какая Партия Регионов, и в частности Дмитрий Табачник, плохие ( в который раз)... и только не надо делать выводов, что я приверженец программы вышеупомянутой партии! а просто рассматриваю все возможные варианты
Зоя Загородня
5816 дн. тому
Ну й що тепер ?-Переконалися, що за своїм задумом цей "пристосований" проект був антиукраїнським за суттю? Хоча могло бути гірше...Поважаючи себе й свою гідність українцям не варто було в це гратися,тобто не освячувати своєю участю ці спецоперації українофобів.Тоді б відразу було видно-там табачники,сімоненки,дерюгіни й " їхні" герої..Змішали все в бруд, фальш, невігластво й безпамятство до абсурду-амосов,лобановський й лєнін, а між ними осквернені національні герої. До речі, Амосов ніколи сам себе не ідентифікував українцем,навпаки,вороже сприймав "відродження України.Та й по правді,нічого особливого не створив в медицині-ніде в світі ніхто не знає ні про школу Амосова,ні здобутки. А сам Амосов поїхав оперуватися за кордон,бо не довіряв своїм "учням". Інший приклад-великий лікар академік Шалімов, не будучи етнічним українцем,став великим сподвижником незалежності України,її світилом в медичній науці, залишив по собі, як клініку,так й школу (де й оперувався сам!). НЕ менш суперечливим є імя Лобановського в списку національних героїв тощо. Невже так важко було в цьому побачити пастку й провокацію для хохлів? Погоджуюся, що українці-толерантні й високоосвічені, й в цьому є одночасно урок моральності...Але хто на ці уроки моральності й толерантності, миролюбності й щедрості зважає-ближні сусіди? Чи свої перевертні?
Киевлянин
5816 дн. тому
Согласен с мнением, которое было высказано в комментах: Кипиани первый начал нечестную игру. Конечно, руководитель проекта должен быть нейтральным - а Вахтанг стал открыто агитировать за Бандеру. Тем самым внес в шоу ярко выраженную политико-идеологическую составляющую, перевел его в формат "Наши против ихних". Результат - в неспортивной игре регионалы переиграли Кипиани, они на это мастаки. А не надо было начинать первому, не надо было кашу заваривать! Симпатичен тебе Бандера - тихо посылай за него СМС, а не рекламируй его в качестве шеф-редактора программы. Зато теперь Вахтанг может разыгрывать оскорбленную невинность...
К-1
5816 дн. тому
Жаль, что нет русскоязычной версии сайта - хотелось почитать и понять.
глядачка
5816 дн. тому
Короче, победил Табачник. Что и следовало с самого начала єтой программы. А для Вахтанга - хороший повод уволиться ( тем более проэкт завршен) и уйти как всегда на скандале - я честный а вы бяки. Тем более, что у него уже есть приглашение на один из общенациональный каналов. .Так что и овцы целы и волки сыты.
Вася (натуральный)
5816 дн. тому
Согласен со скептиком. Вахтанг НЕ ИМЕЛ ПРАВА играть за любого персонажа. Играющий тренер - бывает. Играющий судья - жульничество. Он протянул неоднозначного героя достаточно далеко и в истерике, что не протянул его не первое место. То есть, не сделал манипуляцию так, как ему хотелось. Еще два замечания - знаю украинцев, которые голосовали за Бендеру ИЗ НЕНАВИСТИ К УКРАИНЕ. Вендь если великим украинцем станет политический убийца (а никто этого не отрицает), то нация в глазах многих обречена. А голосование за Ярослава Мудрого ничего не спасло. Итальянские фашисты тоже считали Юлия Цезаря великим итальянцем. Но это было не совсем так. А в комментах столько нетерпимости и умереть но не уступить никому и нечего, что о построении нормальной демократической страны не может быть и речи. Мне искрене жаль эту страну. Очень.
Для Влада
5816 дн. тому
Нада быть тупым совком, что бы читать фром.уа и брать эту "пургу" за чистую монету. Изучите мат часть или хотя б историю! А Вахтанг должен помнить - никогда не поздно! Не решился в прямом эфире, а принял решение для себя "не могу молчать". Лучше поздно, чем никогда. Теперь он просто обязан довести дело до логического конца и открыть схему "кидалова". Помогите Безлюдной - Ларину - Табачнику не ходить под голословными подозрениями. Докажите стране, что это подонки высшей меры и мир хоть чуточку станет справедливее. Просто обидно сколько людей искренне высылали деньги в СМСках. Для них и 3 гривни - это деньги и само голосование - это глубокое чувство участия. Так срать на головы не имеет права даже такой фашиствуюющий украинофобный "проффффеSSор" как Табачник.
Прохожий
5816 дн. тому
Народ, хорош кидаться взаимными обвинениями. Все, что ни делается, все к лучшему. Даже такой, слегка подтасованный расклад делает нам честь. Раскиньте мозгами. Мы сделали киевского князя неопределенной национальности нашим якобы самым большим нац. героем, показав тем самым восточному соседу, что ведем отсчет собственной истории не с Богдана (как ему бы хотелось), а как минимум с Ярослава. Бандера, заслуживавший по праву первое место, в итоге оказался третьим. Это тоже плюс в нынешних непростых обстоятельствах. Если б он выиграл, наверняка посыпались бы встречные обвинения в подтасовке результата из противоположного северодонецкого лагеря. А так - почетное третье место, не придерешься. Историческая справедливость по отношению к нему частично восстановлена. Соседи опять же получили нехилый щелчок по носу: как ни старались, а из народной памяти не вытравили. Второй Амосов - тоже хорошо. Во-первых, он никогда не был украинофобом, и нация это оценила, а во-вторых, мы опять же продемонстрировали миру образчик нашей толерантности и цивилизованности. И потом ввиду почти полного отсутствия в нашей сотне видных изобретателей, ученых, натуралистов, естесствоиспытателей и тому подобной публики (что весьма прискорбно для большой европейской нации), кандидатура Амосова пусть частично и с некоторой натяжкой, но заполнила эту брешь. Так что харе копья ломать.
Леся
5816 дн. тому
Чесно кажучи, і Ярослав Мудрий був далеко не ангелом...
секретариат Рейхскомиссариата
5816 дн. тому
Сам Бандера в списках великих уже фальсификация, а Ярослав в роли украинца - контрольная фальсификация, чтобы уже всем было понятно, что они быдло.
з пасіки
5816 дн. тому
Велике прохання до Телекритики - спробувати дізнатися в Кіпіані, чому справді він не сказав про фальсифікації у прямому ефірі? Як на мене, це питання чи не ключове!
Саша
5816 дн. тому
Еще раз насрали на телезрителя белюдная и Ко. В этот раз нежиденько получилось.
Влад
5816 дн. тому
Мне кажется, что Кипиани просто жалкий трус. У него была просто уникальная возможность сделать это заявление в прямом эфире сразу же после оглашения итогов. Это фарс с подачи какой-то "волосатой лапы" на котором Вахтанг думает набить себе дивиденов. Быть Великим неможет быть человек на совести которого тисячи убитых неповинных стариков, детей и женщин. В Винницкой области ( Оратовский, Ильинецкий, Липовецкий , Дашевский районы) есть еще очень много живых свидетелей этих страшных злодеяний так называемых "героев"! Я хочу, чтобы форумчане прочитали поэтому поводу статью Анатолия Шария www.from.ua.com
Старый
5816 дн. тому
Да, забыл. Есть и шерсти клок от программы - узнал о Брюнеле. Вот это был человек, не Бандере чета. Правда, Вахтанг (от волнения, видимо,) на программе сказал, что за него глосовали студенты Принстона, что маловероятно - Принстон находится в Америке, а Брюнель, француз по крови, соревновался за статус великого англичанина с новозеландцем Резерфордом.
Старый
5816 дн. тому
Ой, до чего же всерьез воспринимают люди обычное шоу (прав был мудрый Кравчук) и связанные с ним манипуляции! Вообще подобные сравнения Бетховена с Пушкиным абсурдны по определению, а тем более - путем СМС-голосования. Уже имели: Пеле - лучший футболист ХХ века (без всякого сомнения, общепризнанно) и Марадона - лучший по версии интернет-голосования (здравствуйте, дети!). А уж если педик Пим Фортейн более великий голландец, нежели Вильгельм Оранский или Рубенс, то о чем тут говорить. Португальцы молодцы, Салазар - это честно. Проект "Интера" начинался с лукавства (Англия выбрала Диану, Америка - Элвиса; на самом-то деле вовсе нет) и закономерно завершился подтасовкой. Мы умудряемся обосраться везде.
журналіст
5816 дн. тому
Кіпіані зганьбив себе і участю і діяльністю у цьому проекті. Раніше ще можна було його вважати нормальним фахівцем, журналістом. Хоча збочення на зганьбленому нацизмі почалося давно у нього. Просто побачили як він уперто і нахабно фальшує за Бандеру і відсторонили його, слава Богу. Взагалі весь проект провокаційний, але Кіпіані поводив себе значно гірше за інших. Сподіваюсь він знайде собі іншу сферу, бо я наприклад у своїх статтях інакше як бандерокрутом чи бандеропідкрутнем називати його не буду, якщо він продовжить "працювати".
Скептик
5816 дн. тому
"Якщо з формальної сторони це і не порушення «букви» проекту, але «духом» зманіпульовано". Манипуляции ДУХОМ начались еще раньше, когда ШЕФ-РЕДАКТОР проекта открыто занял сторону ОДНОГО из исторических персонажей. Честное соревнование закончилось, началась гонка возможностей. Шеф-редактор Кипиани использовал свои возможности, чтобы подыграть Бандере, потом регионалы использовали свои возможности, чтобы протащить на первое место Ярослава. В обоих случаях формальные правила не нарушены - никто не запрещает шеф-редактору пиарить своего любимца, а зрителю Диме Табачнику - послать 100000 СМС за своего. Так что первым топтать дух программы начал ты, Вахтанг.
мася
5816 дн. тому
я тоже считаю, что Вахтанг ОБЯЗАН начать расследование прямо сейчас и рассказать людям, которые голосовали и теперь чувствуют себя обманутыми, ПРАВДУ. Понятно, что во время эфира Вахтанг не мог публично заявить о том, что были манипуляции. хотя на мой взгляд, надо было все равно обратить всобщее внимание на эту динамику голосования в течение последнего дня. так или иначе в момент эфира, незадолго до его триумфального типа завершения Вахтанг был не готов делать заявления. а теперь - просто ОБЯЗАН.
Юрий Шеляженко
5816 дн. тому
А нефиг было играть в игру, где все решают деньги! Вы же и оплатили эту манипуляцию, как своим вниманием к продажному шоу, так и многочисленными СМСками за Бандеру))) Поблагодарим дядьку Шустрого за то, что великим украинцем № 1 стал не Ленин! Хвала! Хвала! Хвала!
Тарас
5816 дн. тому
В принципі, враховуючи політичну складову проекту, можна було передбачити такий перебіг подій. Думаю, що все було продумано Савіком і Ко. з самого початку, бо інакше обмежили би можливість мульти-голосування з одного номеру. Чому всі подібні комерційні (!) акції не дозволяють голосувати більше одного разу з одного номеру? Тому що запобігають таким чином фальсифікації. Зате тепер ми знатимемо, скільки коштує стати "великим українцем" - всього лиш 100 тис. у.о. Бананова республіка, однозначно!
CounterSpy
5816 дн. тому
невідомі «добродійники» мають конкретну адресу: Москва,Луб"янська площа.
эхо
5816 дн. тому
Помнится, в самом начале пректа Шустер рассказал, что за Цушко пришла хренова куча смсок с одного или двух номеров, при этом показал распечатку этих звонков. Но после этого случая орги проекта не изменили правило голосования через смс (один звонок с одного номера). Но подан пример: можно получить распечатки звонков за Мудрого, но только в рамках расследования тотальной фальсификации, а значит нужно сейчас, по горячим следам, начать действовать. Вот Вахтанг, вам и предоставлена возможность: вы известный журналист и телеведущий, среди ваших друзей и знакомых наверняка есть грамотные юристы+ подключаются журналисты. Но перед этим желательно провести пресс-конференцию, украинцы должны узнать правду. Твари должны понести наказание за это позорище, просто обязаны. А лично Кипиани хоть немного реабилитирует себя за то, что во время финала молча наблюдал за этим фарсом.
та сама
5816 дн. тому
а Кіпіані наостанок вирішив повіаритися. Та швидше знайти собі роботу. После драки кулаками не машут. Чого ж Ви, пане Кіпіані, не сказали про маніпуляції в ефірі, або взагалі б не прийшли на програму. А тепер ваші откровения ні до чого. Бо ви за цей проект і відповідали. І не дуже добре, варто відзначити. І справа не в тому, що українцям цікавіше розважальні шоу, бо партріотів внас чимало. Просто визнайте - проект зробити не змогли - з 40 мільйонів українці лише півтора мільйона голосів і ті незрозуміло як надіслала - то СТОВІДСОТКОВИЙ провал. Визнайте та перестаньте жалітися, бо ви за те відповідали
за бандеру
5816 дн. тому
звичайно, танці значно цікавіші саме тому, що це РОЗВАЖАЛЬНИЙ і ВИДОВИЩНИЙ формат. нічого вимагати подібного від соціального проекту (чи як там себе позицонують "великі українці"). людям завжди ближче розважуха. до того ж, у нас просто немає культури створення подібних проектів, якщо хочете - ми просто до них не звикли. та й ситуація в країні нашій така, що ми мимоволі сприймаємо "в штики" політика на екрані, що б він там не говорив. рі чне в тім, що ми не готові до подібних проектів (бо треба ж колись і комусь починати), але те, що в англії чи франції він цікавіший - що ж, це нормально, там телебачення на дві голови вище
Семен
5816 дн. тому
У нас пока нет нации, мы всего 16 лет независимая держава. Поэтому такие проекты обречены на неудачу.
вася
5816 дн. тому
Сколько же "мусора" в головах ГРАЖДАН Украины! Вместо "культурного" шоу устроили политические "разборки"! Что, кому-то имя Бандеры поперек горла стало?! У каждого народа своя история и СВОИ имена в ней. Спросите Монгол, кем им является Батый?! А лично для меня, так Петя-1 сифилитик и неуравновешенный человек. Так что из этого следует для нации и Укроины?! А проект ПРОВАЛЕН!
глядачка
5816 дн. тому
думаю, інтер зараз взагалі не спроможний на жоден якісний проект - і Великі українці- то довели. Бо питання не в тому, кого і хто обманув - бо таке спрвжнє обличчя нинішнього інтера. Якщо з мільйона 600 тисяч вирахувати ті спеціально надіслані пімільйона дзвінків за Мудрого, то виходить, що проект з такою глобальною назвою і метою просто антирейтинговий. а чому - тому що нецікаво зроблений. В такому сенсі - танці так точно якісніші.А щодо Бандери - який же то вибір всієї України, скажіть?Знайшли лідера нації, а іторичні довідки про нього мабуть до кінця ніхто іне дочитував
Fix
5816 дн. тому
to ПОДДЕРЖИВАЮ . Голосовал Киев за Бандеру, так же как и за Украинку, Шевченко и других достойныков. У людей был выбор и они его делали. А подобные манипуляции как раз и делаются в расчете на таких как Вы ебланов, которым само понятие "украинское государство" - серпом по яйцам.
для ТК
5816 дн. тому
щодо студентів, які голосували за брунеля, то це якраз був приклад організованої "групи підтримки", про яку говорить вище кіпіані, так що ваша паралель в даному разі недоречна. в україні відбулася елементарна фальсифікація. бо якщо ми знаємо, чиї голоси стояли за брунелем (студентів, це ж цілий вуз), то за мудрим - хто?
за бандеру
5816 дн. тому
чесно, не знаю, чи хотіла б бачити на першому місці бандеру, хоч голосувала за нього кілька разів. і справа навіть не в тому, що виграв мудрий (гідний кандидат, до речі, який ні в кого не викликає негативних асоціацій), а в тому, що це не був вибір народу, а вибір купки людей, яка всіх нас зробила лохами і поставила на перше місце того, кого їй хотілося. якби мудрий виграв чесно, цим можна було б гордитися. а так - надто наглядний обман. мені здається, що бандера цілком міг би бути першим, тому що захід голосував найактивніше. втім, про це краще знати вахтангу до глядачки: а хто, по-вашому, гідний реалізувати цей проект, якщо не інтер? і, по-моєму, в танцях було набагато менше голосів, чи я не права?
телезритель
5816 дн. тому
Работу новую ищи Вахтанг. Несправился с задачей партии. Проморгал контрреволюцию. И чему тебя учили в революцию 04 года. Столько раз экзитполы проводили паралельно все считали. А тут такая хня вышла.Нехорошо очень нехорошо как говорил товарищ Сталин. И пресс конференцию проведи, еще не поздо может простят......
ПОДДЕРЖИВАЮ
5816 дн. тому
даже, если и фарс написал "а вы сами-то верите, что за Бандеру могла проголосовать вся Украина??? ну к чему этот лепет? Киев (хотя он уже на большую половину ожлобился), Донецк, Харьков, да и Житомир с Полтавой и Винницей вряд ли отдавали голоса за Бандеру... я уже не говорю про Крым... спасибо, что не Шевченко, даже не ожидал... и хватит стонать!!!"
Яків Дульфан, Харків
5816 дн. тому
Все зрозуміло... Навіть після програми про Ярослава Мудрого він на 4 місці залишався, а потім за 1 день раз - і ОПЛЯ 1 місце з нереальним відривом. ГАНЬБА! І Англія, яка такі фальсіфікації перша започаткувала має соромитися. Вахтанг молодець, так, АЛЕ ЦЮ ПРОБЛЕМУ ТРЕБА БУЛО ПІД ЧАС ПРЯМОГО ЕФІРУ ВИСВІТЛЮВАТИ!!! І тоді б всі побачили СПРАВЖНЮ УКРАЇНСЬКУ ДЕМОКРАТІЮ! А від того що зараз таке питання підіймається... Не думаю що багато чого змінеться, і вже тим паче буде переголосування. Стосовно Бандери, Амосова і Мудрого - Мудрий - геніальний політик, Амосов - геніальний лікар, Бандера - геніальний лідер нації, борець за Незалежність! На мій погляд, Україні зараз не потрібен не політик(тому що мені всеодно на інфляцію, головне мати гарну націю!), не, тим паче, лікар. Нам потрібен Лідер Нації! Слава Україні!
киев
5816 дн. тому
Спасибо, конечно, Вахтангу за правду, но хороша ложка к обеду. Что теперь с этой правдой делать? Ну поматеримся на форумах еще с недельку, но с ИНТЕРа как с гуся вода.
глядачка
5816 дн. тому
та про які маніпуляції взагалі каже Кіпіані. хай просто визнає -інтер просто провалив проект. Бо що значить в масштабах України мільйон 600 тисяч голосів. мабуть, у танцях із зірками було більше. Абсолютно неяскравий проект, хоча ідея прекрасна, а реалізувати не змогли. Шкода. А цьому сенсі - чи були маніпуляції були - не головне. Тим паче, що за своєю якістю фільми про членів десятки були зовсім різними. Зокрема, абсолютно не дивно, що Леся Українка 9-а. Бо фільм просто жах. Такими складними форматами мають займатися гідні канали, а не нинішній інтер
5816 дн. тому
Это еще и финансовое мошенничество. Люди, голосуя, тратили деньги на звонки, которые по сговору организаторов ничего не решали. Подать бы коллективные иски за материальный и, заодно, моральный ушерб, связанный с заведомым обманом учасников голосования. Отдельно к Интеру - и разорить его нахрен. Отдельно (коллективные же) к Безлюдной и Шустеру. Неужели в многомиллионой стране лохов никто не захочет за это взяться? Да любая юр. контора могла бы безмерно разбогатеть на этом.
5816 дн. тому
Сожрали Шустера - жрите, хоть подавитесь. Кто нибудь ответит? Не-а. Никто ни за что не ответит.
Сварог
5816 дн. тому
"За то, что не молчишь" - респект и уважухо! - За что, собственно, его уважать? Почему этот правдолюбец во время эфира молчал? Наложил в штаны? Ведь какой шанс был. Если такой честный, встал бы и рассказал бы об этом всей стране. Что все это позорный балаган, а не выбор народа. Вот это был бы действительно поступок, респект и уважухо. А то во время эфира пел дифирамбы "проекту" и нес какую-то восторженную пургу, а сейчас шо, типа совесть проснулась? Чистеньким захотел остаться, когда все в дерьме? Только поздно уже пить боржоми. Ну, прочитает правду 5 тыс. чел. в интернете, а миллионы телезрителей об этом так и не узнают. Потому что по телевизору об этом ни одна падла и не вякнет, ни по одному телеканалу. Или вы думаете, что Шустер с Безлюдной устыдятся и завтра извинения украинскому народу публично принесут? Ага, щас.
5816 дн. тому
спасибо, что не Шевченко, даже не ожидал... и хватит стонать!!! Пшло вон. Прямо таки - Крым пуп земли.
даже, если и фарс
5816 дн. тому
а вы сами-то верите, что за Бандеру могла проголосовать вся Украина??? ну к чему этот лепет? Киев (хотя он уже на большую половину ожлобился), Донецк, Харьков, да и Житомир с Полтавой и Винницей вряд ли отдавали голоса за Бандеру... я уже не говорю про Крым... спасибо, что не Шевченко, даже не ожидал... и хватит стонать!!!
журналіст
5816 дн. тому
Уроди! І найгірше, що їм усе зійде з рук. -(
Вахтангу
5816 дн. тому
За то, что не молчишь - респект и уважухо!
...
5816 дн. тому
Дякуємо тобі, Вахтанг!
Одна з мільйонів принижених
5816 дн. тому
"Інтер" має вибачитися перед народом, якого (як тепер з"ясувалося) безсоромно дурив і потоптався по його гідності. А керівники каналу, і першою серед них Безлюдна, якщо у них є гідність, мають подати у відставку. Після такої виявленої афери люди з нормальною мораллю взагалі мусили б подумати, чи є їм місце в журналістиці.
Дівчисько
5816 дн. тому
Чому ж не могли передбачити? Могли. Власне не голосувала взагалі через те, що надто підозріло виглядало ось це голосування смсками. Проте Ви праві - кидалово усієї країни - це паскудниц ляпас ні за що. Навіть на виборах так не роблять. Проте, вражає стійкість людей, що робили цю програму і тепер роблять вигляд, наче нічого не сталося.
xxx
5816 дн. тому
Вахтанг, Вы смелый человек. Спасибо Вам!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду