НМПУ висунула Наталію Лигачову і Тараса Шевченка у члени Нацради

23 Лютого 2008
9800
23 Лютого 2008
18:01

НМПУ висунула Наталію Лигачову і Тараса Шевченка у члени Нацради

9800
НМПУ висунула Наталію Лигачову і Тараса Шевченка у члени Нацради
З'їзд Незалежної медіа-профспілки України висунув кандидатури шеф-редактора «Детектор медіа» Наталії Лигачової та директора Інституту медіа права Тараса Шевченка на вакантні посади у Національній раді з питань телебачення та радіомовлення. За це проголосувала більшість делегатів з’їзду, що пройшов 23 лютого у київському Будинку вчених.
 
Нагадаємо, 20 лютого сплив термін перебування Тетяни Лебедєвої на посаді члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Повноваження іншого члена Нацради, призначеного Верховною Радою – Віктора Понеділка – скінчились 12 липня 2007 року. Згідно із Законом України «Про Національну раду…», суб’єктами подання кандидатур на посаду члена Нацради є депутатські фракції у Верховній Раді України та/або всеукраїнські об’єднання громадян у галузі діяльності засобів масової інформації.
 
З’їзд також доручив Комітету НМПУ розробити заяву щодо Указу Президента України про створення суспільного мовлення та висунути кандидатів до робочої групи, яка буде створена для роботи над концепцією суспільного мовлення.
 
Розглянувши проект положення про порядок формування та використання коштів спеціального рахунку для підтримки журналістів, з’їзд вилучив із переліку джерел, із яких не можна приймати кошти на рахунок, усі, крім пунктів «кошти, одержані від кримінальної та терористичної діяльності» та «кошти від фізичних та юридичних осіб, які у незаконний спосіб перешкоджають діяльності журналістів і профспілок». Позиція голови НМПУ Сергія Гузя, який закликав відмовитись від грошей політичних партій та діячів, не здобула підтримки. Нагадаємо, отримання благодійної допомоги від представників Партії регіонів стало причиною конфлікту між керівництвом НМПУ та Київської незалежної медіа-профспілки, який мав продовження на зборах КНМП 9 лютого.
 
Обговоривши проект статуту Фонду допомоги та захисту журналістам, учасники з'їзду не затвердили цей документ. Делегати проголосували за доцільність створення фонду та ухвалили доопрацювати статут і винести його на розгляд Ради НМПУ.
 
З’їзд заслухав звіти голови ревізійної комісії Ігоря Чайки та голови (а відтепер – першого заступника голови) Незалежної медіа-профспілки України Сергія Гузя. За словами Сергія Гузя, чутки про «банкрутство, розкол і занепад» профспілки не відповідають дійсності. «У нас – у мене особисто та членів комітету НМПУ – було певне тертя з членами КНМП. Але на зборах КНМП я побачив чіткий сигнал, що Київська профспілка не хоче виходити зі складу НМПУ. Солідарність похитнулась, але вона відновлюється», - сказав Сергій Гузь.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9800
Теги:
Читайте також
25.02.2008 09:25
Олександр Тертичний
для «Детектор медіа»
10 419
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Скотікова
5907 дн. тому
Гідні кандидатури і Лігачова і Шевченко. Наталка пройшла всі щаблі у своїй кар"єрі на ТБ - від редактора, автора програм та й внесок "телекритики" в утвердження свободи слова важко переоцінити. Так що хочеться вірити в краще - в Нацраді повинні бути професійні і відомі люди. А те, що вона не всім подобається - так було б дивно, якби керівник видання зі словом "критика " в назві подобався всім. Просто треба критику нормально сприймати.
за Лигачеву
5908 дн. тому
Эта прекрасная женщина понимает в ТВ больше, чем те, кто мнит себя профи! скрипин-колхозник и дешевый понтовик. Лигачева безжалостно и прнципиально критиковала этого пидара на страницах Телекритики. Критиковала обоснованно. А наш малыш педерастически обиделся. Это свойственно всем геям. Ведут себя, как девочки, а выводов не делают.... ЗА ЗА ЗА ЗА ЗА ЗА ЛИГАЧЕВУ!
Юрій Шеляженко
5908 дн. тому
Крім всього іншого, з'їзд НМПУ ще засудив законопроект Антона Яценка щодо введення кримінальної відповідальності за наклеп, де пропонується повернути 125 статтю в КК у практично дослівному відтворенні її редакції від 1960 року. Відповідну заяву має найближчим часом оприлюднити комітет профспілки.
AEFN
5908 дн. тому
Нет смысла спорить о целесообразности выдвижения Лигачевой и Тараса, потому как ни Лигачева, ни Тарас членами Нацсовета не станут.
Дівчина
5908 дн. тому
За кандидатуру Лігачової проголосувала більшість кандидатів, але не всі. Голосування проти просто не було. Але кілька з тих, хто голосував за Тараса, за Лігачову не голосував. Серед них і Скрипін.
sanitar
5908 дн. тому
Absolutno verno. psihiatr prav.
Психіатр
5909 дн. тому
Ви що люди здуріли? Особу без освіти, профдосвіду, продажну за копійчаний грант? Лігачову тільки в радники до Юща
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду