Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 травня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 травня 2024 року

13 Травня 2024
149

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
149
Європейське турне Сі Цзіньпіна та благодійність Олени Пінчук.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 травня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «Рада», ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоків «1+1» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ми — Україна» промову самопризначеного президента Росії Володимира Путіна під час параду 9 травня коментував історик Олександр Алфьоров. Він сказав, що Путін намагається змішати ветеранів Другої світової війни та ветеранів так званої СВО, намагаючись показати тяглість поколінь. Також диктатор взагалі не згадав про Україну, натомість говорив лише про три країни: Росію, Китай та, в негативному контексті, Японію.

Про результати європейського турне очільника Китаю Сі Цзіньпіна говорили з представником громадської організації «Українські студії стратегічних досліджень» Юрієм Олійником. За його словами, Сі не було на так званій інавгурації Путіна, оскільки він обрав поїздку до Європи. Також йшлося про намагання Китаю посилити вплив на країни східної Європи, зокрема Угорщину й Словаччину.

Розміщення на території Білорусі ядерної зброї коментував білоруський опозиціонер Юрій Губаревич. Він сказав, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко просто використовує ядерну риторику для своїх цілей.

Народний депутат Дмитро Соломчук («Слуга народу») у студії телеканалу «Рада» розповідав про страйки фермерів у Польщі. Він вважав, що польські фермери мають відвідати Україну та побачити, в яких умовах працюють українці. Також Соломчук згадав про можливу співпрацю у постачанні продовольства до інших країн.

Нардеп Сергій Євтушок («Батьківщина») розмірковував про мотивацію людей служити у війську. За його словами, важливо працювати з мотивацією людей, а не ловити людей на вулицях та збільшувати списки «ухилянтів».


У блоці телеканалів ICTV та СТБ з очільницею «Фонду Олени Пінчук» Ольгою Сердюк говорили про статеве виховання та розвиток сексуальної культури. Нагадаємо, що телеканали ICTV та СТБ входять до медіагрупи StarLight Media, яка належить Віктору Пінчуку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
149
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду