Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 травня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 травня 2024 року

20 Травня 2024
59

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
59
Спроба відкрити новий фронт на Харківщині та візит Путіна до Сі Цзінь Піна.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 травня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1».

Блоків Суспільного та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

В рубрику «Акцент» Олексій Фадєєв у блоці «Інтера» запросив військового оглядача Дениса Поповича. Чоловіки говорили про кадрову перестановку в Кремлі, візит Владіміра Путіна до Китаю та ситуацію на фронті. Ведучий запитав, чи є між цими подіями зв’язок. Експерт вважає, що прямого зв’язку немає.

На світанку медійники ще раз показали інтерв’ю із ветераном російсько-української війни Іваном Рудим, який був в ефірі минулої доби.

Марафон продовжила команда каналу ICTV/СТБ. У розмовній студії Вадим Карп’як обговорював вибухи у Криму, відсутність світла та інші теми із воєнним експертом Сергієм Грабським. Спікер вважає, що все це негативно впливає на росіян та тих, хто проживає в Автономній республіці Крим, бо вони удари сприймають як дії «нацистів». При цьому експерт сказав, що припиняти бити по південному напрямку не можна.  Від розвитку подій на Чорному морі залежатиме розвиток цієї війни, вважає спікер.

У розмовній студії говорили про вибухи по нафтопереробних заводах у Росії. Ведучий запитав, про що свідчить інтенсивність українських ударів, у Олега Каткова, головного редактора Defense Express. Цілі для ударів були вибрані дуже вдало, вважає спікер. Також він зауважив, що деякі російські міста не були прикриті протиповітряною обороною, що дивно.

Ефір марафону продовжила команда медійників телеканалу «Рада». Із міністром фінансів Сергієм Марченком обговорювали реформи, також він сказав, що обсяг видатків на оборонні потреби зростає, а допомога від міжнародних партнерів має закрити видатки в інших галузях. 

Доктор економічних наук Василь Фурман коментував коливання курсу долара в Україні: це є нормальним процесом в умовах війни. При цьому Національний банк прогнозує зростання економіки України. Бо розвивається аграрний, військово-промисловий сектор та споживацька культура. 

Включення наживо із Сум організувала команда телеканалу «Рада». Гостем став нардеп Олександр Качура від партії «Слуга народу». Він говорив про підняття цін на комуналку, харчі, а також, користуючись нагодою, звернувся до уряду:  попросив напрацювати шлях отримання субсидій. Нагадав нардеп і про важливість боротьби із корупцією. 

У великій студійній розмові у блоці «1+1» говорили про візит державного секретаря США до Києва, спробу росіян відкрити новий фронт на Харківщині, візит Владіміра Путіна до Сі Цзінь Піна. Гостями студії стали дипломат, експерт Центру оборонних стратегій Олександр Хара та посол України в Австрії Олександр Щерба. Включали в етер онлайн і народного депутата України від партії  «Слуга народу», голову постійної делегації України в парламентській асамблеї НАТО Єгора Чернява,  який перебував у США із робочим візитом. Він коментував ймовірність застосування західної зброї по цілях у Росії. За його словами, у Радбезі, Пентагоні сьогодні вже змінюють позицію щодо цього.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
59
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду