Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 травня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 травня 2024 року

21 Травня 2024
335

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
335
Роковини депортації кримських татар та забезпечення підрозділів на передовій.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 травня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер»,  «Ми — Україна»

Блоків  ICTV/СТБ, «Рада», Суспільне в національному етері цієї доби не було.

Про відсутність світла в домівках українців говорили в студії «1+1» із Володимиром Омельченком, директором енергетичних програм Центру Разумкова. Зокрема, розвінчували конспірологічні теорії про те, що Україна продає за кордон електроенергію. За кілька годин цю розмову повторили. 

У «Нічній варті» на «1+1» говорили із Валерієм Клочком, керівником центру громадської аналітики «Вежа». Зокрема, темою розмови стали перестановки в Міністерстві оборони Росії. Експерт зауважив, що новий міністр у першій заяві сказав не про військово-промисловий комплекс, а про соціальне забезпечення російських військових. 

У ранковому ефірі «1+1» говорили про стосунки в українських родинах. Експерткою тут стала Анна Кушнерук, психоаналітикиня. А пізніше ведучі у студії розповідали про страви зі списку нематеріальної культурної спадщини України та готували янти й чебуреки — страви кримсько-татарського народу. Обрали саме їх, бо ефір припав на 80-ті роковини геноциду кримських татар.



Ефір продовжила команда «Інтера». Зокрема, із командиром екіпажу БПлА "Кара небесна" 4-ої бригади оперативного призначення "Рубіж" Нацгвардії Андрієм Отченашем обговорювали постачання снарядів. Спікер сказав, що зараз у них достатньо FPV-коптерів, які бійці використовують влучно – навіть знищують нібито добре захищені танки росіян. Пізніше спікер приєднався до етеру в блоці каналу «Ми — Україна». 

Тетяна Пашкіна, експертка ринку праці, розповідала про зміни на цьому ринку протягом останнього місяця. Наразі, за її словами, найбільші сайти з пошуку роботи відзвітували про рекорди за кількістю вакансій. Далі ситуація зміниться, коли стане зрозуміло, як діятиме мобілізація. Продовжується тренд на опановування жінками «чоловічих», як сказала спікерка, професій, а от пенсіонерів до роботи поки не долучають. 

До роковин депортації кримських татар «Ми — Україна» показала  спецрепортаж зі свідком геноциду Сейтаджи Сеітягяєвим. У своїх матеріалах журналіст(к)и проводили аналогію із анексією Криму у 2014 році.

Також в ефір цієї доби включався Єгор Чернєв,  народний депутат України від партії «Слуга народу», голова постійної делегації України в парламентській асамблеї НАТО. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
335
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду