Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 лютого 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 лютого 2024 року

10 Лютого 2024
627

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 лютого 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
627
Вилучення транспорту ФОПів та відставка Залужного.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 лютого 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Рада». Протягом шести годин транслювали запис пленарного засідання Верховної Ради України.

Американську політику у гостьовій студії «Ми — Україна» обговорювали з політичним оглядачем та офіційним власником телеканалу Ігорем Петренком. Він сказав, що Трамп не хоче давати Байдену бодай чогось, що той використає у передвиборчій кампанії. І власне вся кампанія ускладнюється особистим протистоянням обох політиків.

Народна депутатка Олена Мошенець («Слуга народу») розповідала про вступ України до Євросоюзу. Та говорила про синхронізацію українського та європейського законодавства: вже в лютому мають відбутися скринінгові зустрічі з представниками ЄС, тож у червні ймовірно вдасться отримати реальні результати.

У блоці Суспільного про вилучення транспорту на користь армії говорили з народною депутаткою Юлією Клименко («Голос»). Вона сказала, що військово-транспортний обов’язок стає жорсткішим, планують вилучати транспортні засоби, які належать ФОПам. Відтепер державні органи передаватимуть інформацію про автівки в реєстр транспортних засобів ТЦК. Фактично всі транспортні засоби у реєстрі не можуть бути продані, передані, або ж виїжджати за межі області.

Про гроші на мобілізацію говорили з економічним експертом Андрієм Длігачем. Він сказав, що Україна має величезний дефіцит держбюджету, який закриватимуть міжнародні партнери. Проте вони не фінансуватимуть військові потреби. І знайти додаткові гроші податками фактично неможливо. Навіть якщо збільшити податки для бізнесу, то фінальні надходження все одно знизяться. Також він додав, що кошти можна залучити завдяки детінізації зарплат.


Про зміну Головнокомандувача ЗСУ у гостьовій студії «Інтера» говорили з політичним оглядачем Валентином Гладких. Він сказав, що деякі політичні сили певний час політизували посаду та особу Головнокомандувача. Тому зараз лунатимуть теорії про політичну мотивацію відставки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
627
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду