Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 лютого 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 лютого 2024 року

9 Лютого 2024
232

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 лютого 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
232
Стан ринку праці та мобілізація
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 лютого 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці повторили частину гостьової студії та підсумковий випуск новин попередньої доби. Крім того, показали інтерв’ю регіональних філій Суспільного з військовослужбовцями.

У блоці «1+1» повторили випуск «Нічної варти» від 3 січня цього року. Про ринок праці говорили з експерткою Марією Абдуліною. Вона розповіла, що ринок відновлюється, проте в Україні значно скоротилося населення, орієнтовно на 20-30%. Крім того, бізнес вже працює над залученням нових працівників та їхнім навчанням.

Тему бізнесу та держави продовжили обговорювати з генеральним директором Федерації роботодавців України Русланом Іллічовим. Він сказав, що, аби забезпечити усі потреби у зброї й технологіях, необхідна масштабна індустріалізація. Та додав, що лише приватною ініціативою не вдасться виготовити необхідну кількість зброї й техніки, оскільки має бути державне замовлення.

Про американську політику розповідала директорка аналітичного центру «Нова Європа» Альона Гетьманчук. Вона сказала, що виборчий процес дуже сильно впливає на Сенат та Палату представників.

Законопроєкт про мобілізацію обговорювали з народним депутатом Ярославом Юрчишиним («Голос»). Він сказав, що Уповноважений з прав людини критикує певні положення документа. Проте, на думку Юрчишина, з ухваленням все ж затягнули. І через те, що ситуація на фронті складна, потрібні нові механізми поповнення військових лав.

Показали й сюжет з ознаками замовності про реабілітаційний центр Recovery, у якому StarLight media реалізує інтерактивні проєкти. Нагадаємо, що центр та медіахолдинг належать родині Пінчуків.


У блоці «Ради» мобілізацію обговорювали з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. Він сказав, що ідеальної мобілізації не буде, проте війна не буде чекати, поки вдасться отримати суспільний консенсус.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
232
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду