Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 січня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 січня 2024 року

24 Січня 2024
165

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 січня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
165
Іноземні журналісти та повернення етнічних українців.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 січня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 січня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Інтер». Повторили частину етеру попередньої доби, разом з підсумковим випуском новин тижня, які готували «1+1».

Про збільшення військового збору у блоці телеканалу «Рада» говорили з народним депутатом Михайлом Цимбалюком («Батьківщина»). Він сказав, що підвищення податку не має сенсу, оскільки це принесе незначну кількість грошей. Натомість уряду необхідно знайти гроші, які б мали наповнювати бюджет. Зокрема, важливо контролювати роботу митниці.

Запровадження множинного громадянства та повернення українців з-за кордону коментував нардеп Олександр Мережко («Слуга народу»). Говорили і про громадян Росії, які десятиліттями живуть в Україні, проте після початку повномасштабного вторгнення не мають фактично ніякого правового статусу. Пізніше цю тему обговорили з колегою Мережка по партії Марією Мезенцевою. Вона ж включалася у блоці «1+1».

З італійським журналістом Джорджіо Провінчалі у гостьовій студії «1+1» говорили про італійських журналістів, які підтримують Росію. Він сказав, що два роки працює в Україні та побачив, що насправді роблять росіяни, зокрема у Бучі. Також він сказав, що перебував в Дніпрі, коли російська армія завдала удару по місту.


У блоці телеканалів ICTV та СТБ про візит прем’єр-міністра Дональда Туска говорили із заступником керівника Офісу президента Ігорем Жовквою. Він сказав, що у перемовинах з Угорщиною помітні певні поступки, а Євросоюз зацікавлений, аби підтримку Україні проголосували усі країни-члени. Також гість анонсував майбутню зустріч міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто та керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
165
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду