Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 січня 2024 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 січня 2024 року

27 Січня 2024
321

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 січня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
321
Падіння Іл-76 та мобілізація й бізнес.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 січня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 січня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Інтер». Повторили інтерв’ю з військовослужбовцем Олександром, яке показували попередньої доби. А також випуск програми «Обличчя» від 19 січня, гостем якої був військовослужбовець Василь Сорокін.

Народні депутати Євгенія Кравчук («Слуга народу»), Михайло Цимбалюк («Батьківщина») та Оксана Савчук («Свобода») у блоці «Ради» розповідали про роботу Верховної Ради.

Про збиття літака Іл-76 говорили з військовим експертом Олегом Катковим. Він сказав, що взагалі це транспортний літак, який використовують для перевезення вантажів. Хоча його можуть використовувати і для перевезення чи десантування особового складу. Ще Катков сказав, що зазвичай дорогі ракети намагаються перевозити саме літаками. Оскільки вони можуть не витримати навантаження від транспортування залізницею.

Законопроєкт про мобілізацію та взаємодію між бізнесом та владою обговорили з народною депутаткою Оленою Шуляк («Слуга народу»). Вона сказала, що бізнес хвилює справедливе бронювання працівників. Оскільки є певна кількість фахівців, що критичні для роботи підприємств.

У блоці «1+1» про ситуацію з літаком Іл-76 говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. Він сказав, що наразі фактично неможливо нічого підтвердити чи спростувати. Тому важливо провести міжнародне розслідування. Також він розповів, що росіяни намагаються скористатись падінням літака для того, аби партнери припинили надавати Україні ракети для систем протиповітряної оборони.


Темою дискусійної студії стало майбутнє України. Про нього говорили з головою Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василем Воскобойником, директоркою Інституту демографії та соціальних відносин ім. М.В. Птухи Еллою Лібановою та радник прем'єр-міністра України з економічних питань Кирилом Криволапом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
321
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду