detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
24.01.2024 15:49
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 січня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 січня 2024 року
Іноземні журналісти та повернення етнічних українців.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалу «Інтер». Повторили частину етеру попередньої доби, разом з підсумковим випуском новин тижня, які готували «1+1».

Про збільшення військового збору у блоці телеканалу «Рада» говорили з народним депутатом Михайлом Цимбалюком («Батьківщина»). Він сказав, що підвищення податку не має сенсу, оскільки це принесе незначну кількість грошей. Натомість уряду необхідно знайти гроші, які б мали наповнювати бюджет. Зокрема, важливо контролювати роботу митниці.

Запровадження множинного громадянства та повернення українців з-за кордону коментував нардеп Олександр Мережко («Слуга народу»). Говорили і про громадян Росії, які десятиліттями живуть в Україні, проте після початку повномасштабного вторгнення не мають фактично ніякого правового статусу. Пізніше цю тему обговорили з колегою Мережка по партії Марією Мезенцевою. Вона ж включалася у блоці «1+1».

З італійським журналістом Джорджіо Провінчалі у гостьовій студії «1+1» говорили про італійських журналістів, які підтримують Росію. Він сказав, що два роки працює в Україні та побачив, що насправді роблять росіяни, зокрема у Бучі. Також він сказав, що перебував в Дніпрі, коли російська армія завдала удару по місту.


У блоці телеканалів ICTV та СТБ про візит прем’єр-міністра Дональда Туска говорили із заступником керівника Офісу президента Ігорем Жовквою. Він сказав, що у перемовинах з Угорщиною помітні певні поступки, а Євросоюз зацікавлений, аби підтримку Україні проголосували усі країни-члени. Також гість анонсував майбутню зустріч міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто та керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY