detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
13.01.2024 00:08
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 січня 2024 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 січня 2024 року
Мобілізація та підтримка для України від США.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювали команди телеканалів ICTV та СТБ. Показували повтори, зокрема й підсумкового випуску новин попередньої доби.

Гуманітарну допомогу для України та зокрема американську підтримку у блоці «Інтера» обговорювали з політичним оглядачем Максимом Несвітайловим. Він сказав, що в Білого дому немає можливості тиснути на республіканців і що республіканці не підуть на компроміси в питанні «захисту американського кордону». Говорили й про те, що значна частина коштів, яка виділяється на Україну, повертається у Штати, де розташовані підприємства війково-промислового комплексу.

У гостьовій студії телеканалу «Ми — Україна» про розміщення російської ядерної зброї у Білорусі говорили з головним редактором «Єврорадіо» та білоруським журналістом Павлом Свердловим. Він розповідав про ймовірні аеродроми, на яких можуть розмістити ракети. Хоча додав, що конкретна локація не настільки важлива, як сам факт розміщення ядерного озброєння в країні. Свердлов вважає, що світова спільнота мала відреагувати ще на етапі шантажу, тобто приблизно десять місяців тому. Наразі реакція може бути пов'язана лише з пуском ракет.

Закон про мобілізацію у блоці Суспільного обговорювали з народними депутатами Федором Веніславським («Слуга народу») та Іриною Фріз («Європейська Солідарність»). Остання висловила низку зауважень до законопроєкту. Веніславський погодився із зауваженнями, але додав, що змінити текст законопроєкту неможливо, тому його відправлять на допрацювання. Також на цю тему говорили з Ярославом Железняком («Голос») та Ольгою Василевською-Смаглюк («Слуга народу»).


Михайло Подоляк, радник керівника офісу, розповідав про мобілізацію українців і міжнародну підтримку України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY