Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 грудня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 грудня 2023 року

5 Грудня 2023
265

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 грудня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
265
Ставлення Китаю до російської агресії та нова студія Суспільного.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 грудня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», Суспільне.

Блоків «Інтера», ICTV/СТБ та «Ради» в національному етері цієї доби не було.

Засновник та шеф-редактор російського видання «The Insider» Роман Доброхотов у блоці «Ми — Україна» розмірковував над міграційними кризами, створеними Росією. Зокрема, він говорив про фінську кризу та участь у ній росіян.

З академічним директором «Центру публічної дипломатії» Олексієм Полегким говорили про Північну Корею. Він сказав, що країна дотримуватиметься своєї тактики в міжнародній політиці, яка дає їй змогу отримувати дивіденди з різних джерел. Також із гостем говорили про ставлення Китаю до війни Росії проти України. Полегкий сказав, що Пекін використовує її для посилення свого статусу миротворця. При цьому, стратегічно Китай підтримує Росію, проте з певними обмеженнями, з огляду на його власні інтереси.

Зазначимо, що команда телеканалу «Ми — Україна» цього дня працювала в етері національного марафону дванадцять годин.

Про вступ України до ЄС s загрозу для мовного законодавства говорили з народною депутаткою Євгенією Кравчук («Слуга народу») та керівницею проєкту «Єдині» Наталією Федечко. Кравчук сказала, що важливо пояснювати особливості закону та причини його прийняття. За її словами, пункт про національні меншини — один sз ключових пунктів для вступу. Також Кравчук зазначила, що будь-які шпарини для русифікації українського простору будуть закриті.

З Іриною Павлюковською, керівницею відділу аналітики й тегування проєкту «Архів війни», говорили про документування злочинів, методику збору та створення каталогу даних. Вона сказала, що архів непублічний, але після певної верифікації користувач може отримати доступ до архіву.

У блоці Суспільного цього дня презентували нову гостьову студію. Відтепер ведучі почали працювати по двоє, хоча до цього у блоках телеканалу кожен ведучий працював сам. Крім того, змінився й дизайн студійного приміщення. Перший ефір у ній провели Анна Чередниченко та Андрій Діхтяренко.

Підсумковий випуск новин цього тижня готувала команда телеканалів ICTV та СТБ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
265
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду