Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 грудня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 грудня 2023 року

8 Грудня 2023
386

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 грудня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
386
День Збройних сил України та День Святого Миколая.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 грудня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1»,  ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтер» та «Ми — Україна» у національному етері цієї доби не було.

Вночі у блоці Суспільного показали інтерв’ю з військовослужбовцем Романом Сініциним, який прийшов у студію із зіркою соцмереж котом Сирського. Із бійцем говорили майже годину, зокрема, обговорювали недостатнє постачання снарядів із ЄС. 

Також показали спеціальний репортаж «Потреба у демобілізації» — тут представили кілька точок зору щодо теми. Зокрема, записали дружину військовослужбовця Катерину Цвігун, і двох військових — Героя України Кирила Вереса та Сергія Колесниченка. Ймовірно, матеріал став відповіддю на хвилю мітингів, під час яких дружини, мами, сестри військових вимагали демобілізації. 

Національний телемарафон продовжили «1+1» повтором випуску «Нічної варти»

Про пропрацювання питання демобілізації говорили із Романом Костенком, полковником СБУ,  секретарем комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки («Голос»).

До Дня Святого Миколая команда «1+1» облаштувала студію просто неба — на Софіївській площі у Києві. Запрошували туди ветеранів, волонтерку-кореспондентку ТСН та інших. Зокрема, священника Православної Церкви України Георгія Коваленка. У відповідь на питання ведучої, чому батьки мають навчити дітей у цей день, отець закликав дорослих вчити дітей традиції благодійності. Також він вважав, що повернення до григоріанського календаря — це можливість для України бути з усім світом.

Мілітарний історик Василь Павлов у блоці марафону, що вів ICTV, нагадав, що протягом свого існування Збройні сили України завжди допомагали суспільству, наприклад, коли ставалися стихійні лиха. Також він сказав, що по суті ЗСУ є відображенням суспільства.

Кирило Верес, командир батальйону К2 54-ої окремої механізованої бригади ЗСУ, Герой України, був гостем студії ICTV. 

Керівниця з корпоративних інновацій Українського фонду стартапів Міністерства цифрових трансформацій Валерія Кушнерчук розповіла про участь українських бізнесів у конференції у США.

У блоці «Рада» говорили ставлення українського народу до військових. Цю тему коментував військовослужбовець, снайпер Роман Трохимець.


Також у блоці цього каналу низку тем понад пів години коментував радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
386
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду