Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 грудня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 грудня 2023 року

11 Грудня 2023
405

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 грудня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
405
Відкриття декларацій та підтримка України від США.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 грудня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» в національному етері цієї доби не було.

У «Нічній варті» з археологинею та музейницею Оксаною Ліфантій говорили про Скіфське золото. Крім цього, у нічному блоці «1+1» показали повтор дискусійної студії попередньої доби.

З політичним коментатором Олегом Лісним у блоці Суспільного говорили про вибори в Росії. Він сказав, що Путін йде на вибори задля досягнення двох цілей: показати свою сакральність населенню й легітимність для світу.

Народна депутатка Роксолана Підласа («Слуга народу») говорила про український бюджет і те, де брати гроші, якщо зникне підтримка Заходу. Вона сказала, що та підтримка, яку пропонують наразі, недостатня, тому Уряд веде перемовини щодо достатньої допомоги. Якщо ж грошей не буде, ситуація виявиться вкрай складною, оскільки кошти, які збирають всередині країни, передають на оборону. Також цю тему коментував народний депутат Михайло Цимбалюк («Батьківщина»).

Про вибори в Росії говорили з політичним оглядачем Ігорем Рейтеровичем. Він також сказав, що для Володимира Путіна буде важливо показати свою визнаність народом. Крім того, російська влада намагатиметься затягнути на вибори якомога більше міжнародних спостерігачів, аби легітимізувати процес. Рейтерович вважає, що важливо, аби світова спільнота не визнала результати виборів.

Відкриття доступу до Реєстру декларацій коментував очільник НАЗК Олександр Новіков.

У блоці «Інтера» народний депутат Єгор Чернєв («Слуга народу») говорив про міжнародну підтримку України, зокрема з боку Німеччини та США. Також цю тему обговорювали з послом України у США у 2015-2019 роках Валерієм Чалим. Він сказав, що до теми підтримки України ввімкнулись лобісти воєнно-промислового комплексу, які працюють, аби кошти на воєнні замовлення також потрапили до республіканських округів.


У гостьовій студії телеканалу «Ми — Україна» про внутрішньополітичну ситуацію у США говорили з колишнім міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
405
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду