Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 грудня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 грудня 2023 року

7 Грудня 2023
682

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 грудня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
682
Блокада польсько-українського кордону та День волонтерів.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 грудня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» у національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалів ICTV та СТБ. Протягом шести годин повторили частину етеру попередньої доби: гостьову студію та підсумковий випуск новин.

Народний депутат Данило Гетманцев («Слуга народу») у блоці «Інтера» говорив про ситуацію на польсько-українському кордоні та збитки, яких зазнає Україна через блокаду. Він сказав, що наразі спостерігається зменшення експорту й перевізники вже заявили, що через блокаду втратили 400 мільйонів євро. Також він сказав, що бюджет України вже втратив понад 9 мільярдів гривень через митні платежі. Відповідно ці гроші недоотримало й українське військо.

Про візит самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка до Пекіну, політику Китаю та намагання Володимира Путіна поновити вплив на Близькому Сході говорили з колишнім міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним. Він сказав, що радий тому, що Лукашенко приїхав до Китаю, оскільки наразі Сі Цзіньпін може стати гарантом, який захистить білоруса від російського впливу. Відповідно влада Китаю може пояснити Лукашенку, що він може робити, а що ні.

У блоці телеканалу «Ми — Україна» про волонтерство говорили з головною тренеркою «Ігор героїв» Юлією Коваль. Вона сказала, що раніше постраждалим військовим було важче у процесі реабілітації після протезування, проте наразі проєкт бере на себе адаптивні тренування. 

Забезпечення військових харчуванням та зміну відповідної процедури закупівель коментував заступник міністра оборони Дмитро Кліменко. За його словами, залучити виробників до постачання вдасться завдяки тому, що відтепер закупівля відбуватиметься за конкретною продуктовою категорією.

У блоці Суспільного про волонтерство говорили з Сергієм Притулою. Він сказав, що волонтерському руху стає все складніше й наразі багато обставин звужують можливості волонтерів. Також він сказав, що людей дуже демотивує витрачання коштів на місцевому та центральному рівні, а також поділ на військове та політичне керівництво. Притула сказав, що, скільки б його Фонд не говорив про єдність, люди все одно дивляться на правлячі еліти, тому саме влада має задавати тон єдності.


З радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком говорили про ймовірний конфлікт між Валерієм Залужним та Володимиром Зеленським. Він сказав, що конфлікт неможливий, оскільки для усіх пріоритет — війна й кожен виконує свою роботу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
682
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду