Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 грудня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 грудня 2023 року

9 Грудня 2023
205

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 грудня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
205
Масовані обстріли та дезінформаційні кампанії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 грудня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків  «1+1» та  ICTV/СТБ у національному марафоні цієї доби не було.

Вночі у блоці «Ради» політичний оглядач Геннадій Дубов говорив про зменшення кількість злочинів за час дії воєнного стану .

Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко сказав у блоці каналу «Рада», що зараз Росія може й не завдати масованих ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури України, а обрати іншу тактику — зокрема, боротись на міжнародній арені.

У блоці каналу «Ми — Україна» Арсен Жумаділов, гендиректор держпідприємства «Державний оператор тилу», говорив про закупівлю продуктів Міністерством оборони. Він сказав, що Україна прагне підписувати з виробниками товарів угоди напряму, а не через посередників.

Сенат США провалив голосування щодо допомоги Україні. Про це у студії «Ми — Україна» говорили з експертом-міжнародником Русланом Осипенком. Він вважав, що наразі Америка демонструє, що слабшає, і таким темпом на наступних виборах може виграти Дональд Трамп.

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Шаповалов розповідав про дезінформаційні кампанії Росії. Одна з таких кампаній спрямована на дискредитацію військового керівництва в Україні.

У блоці Суспільного говорили про вартість продуктів взимку 2024 року. Олег Пендзин, член економічного дискусійного клубу, зауважив, що цьогоріч вартість борщового набору дешевша, ніж торік. І це попри те, що картопля за останні місяці здорожчала.

Кілька разів говорили і про демографічну ситуацію в Україні. Коментував це питання в тому числі заступник директора Інституту демографії та соціальних досліджень імені Птухи НАН України Олександр Гладун

У блоці «Інтера» говорили зокрема про епідеміологічну ситуацію в Україні. Розповсюдження коронавірусу та новий штам хвороби коментувала завідувачка відділу організації епіднагляду Центру громадського здоров'я Оксана Кошалко. Медійники різних каналів піднімали цю тему протягом дня, спікери закликали громадян та громадянок вакцинуватися від Сovid-19 — вакцина в Україні є.

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький сказав, що в Україні вже зафіксовано рекордний рівень споживання електроенергії. Це пов’язано з похолоданням.


Підготували медійники й низку інтерв’ю, зокрема, із бойовим пілотом вертольота Євгеном Соловйовим. Він розповідав зокрема про операцію на Зміїному та деокупацію Херсона. Також показали інтерв’ю журналістки «Радіо Свобода» з колишнім президентом Польщі Александром Квасневським. Серед іншого він схвально відгукувався про роботу президента України Володимира Зеленського.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
205
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду